Nova imenovanja na Zagrebačkoj televiziji

DIREKTOR i glavni urednik Z1 Zagrebačke televizije Branko Vukšić imenovao je Damira Jiraseka pomoćnikom direktora za Informativni program, a Irinu Čulinović Soldat za urednicu Zabavnog programa, a oba imenovanja stupaju na snagu 4. veljače 2006.

Središnja informativna emisija 24 sata Zagrebačke televizije krenula u sklopu nove programske sheme od 16. siječnja, a  unapređivanje i kontinuirano jačanje informativnog programa u cjelini preuzima Damir Jirasek.

Jirasek je tridesetogodišnje novinarsko - uredničko iskustvo stekao u vodećim hrvatskim dnevnim tiskovinama. Tako je u Večernjem listu bio u funkciji pomoćnika pomoćnik glavnog urednika u dva mandata, glavni urednik Arene u periodu od 2002. - 2004. godine, te jedan od osnivača 24 sata.

"Naš program neće biti manje infomativan od ostalih, a ono što će nas razlikovati od informativnih emisija drugih televizija su prije svega ekskluzive i istraživanja pozadina svih događanja i priče o stvarnim ljudima" - izjavio je Jirasek.

Irina Čulinović Soldat iza sebe bilježi desetogodišnju uredničko - voditeljsku radijsku karijeru. Paralelno je bila prisutna i na malim ekranima, također kao urednica i voditeljica. Dobitnica je virtualne Večernjakove ruže za najbolju radijsku voditeljicu, a u istoj kategoriji nominirana je i posljednje četiri godine.

Pročitajte više