Nova TV proširuje suradnju sa sarajevskom televizijom OBN

NOVA TV iz Republike Hrvatske i bosansko-hercegovačka televizija OBN proširit će suradnju uspostavljenu prije dvije godine i na informativni program, najavili su u Sarajevu predstavnici tih dviju televizijskih kuća.

Direktor programa NOVA-e TV Branko Vukušić izjavio je kako ta televizijska kuća pokretanjem vlastitog informativnog programa želi osigurati njegovu punu kvalitetu a suradnja s OBN-om jedan je od načina da se kvalitetno predstave i zbivanja u Bosni i Hercegovini. Nakon razgovora vođenih s vodstvom OBN-a, Vukšić je novinarima potvrdio kako će NOVA TV već potkraj siječnja ili početkom veljače iduće godine početi proizvodnju vlastitog informativnog programa.

´Očekujemo kako će to izazvati pravi potres na elektronskim medijima u Hrvatskoj´, kazao je Vukšić.

On je podsjetio da sva istraživanja pokazuju da je NOVA TV i bez informativnog programa postigla popularnost veću od one što je ima državna televizija.

Direktor programa OBN Vladimir Bilić kazao je kako će dvije televizijske kuće zadržati postojeću samostalnost a svoje kapacitete koristiti kako bi jedna drugoj pomogle u izradi što boljeg programa. Takva suradnja dosad je postojala u zajedničkoj kupnji kvalitetnih inozemnih programa ili zajedničkom preuzimanju prijenosa sportskih zbivanja.

Televizija OBN uspostavljena je pomoću donacija međunarodne zajednice 1996., kako bi razbila monopol tadašnjih državnih televizija koje su bile pod utjecajem nacionalnih stranaka u BiH. Ta je kuća od samog početka počela proizvoditi i veoma gledan informativni program. Prije dvije godine međunarodno financiranje je prekinuto i OBN se na tržištu održava isključivo vlastitim marketinškim prihodima. U bosanskohercegovačkim okvirima ta televizija zapravo predstavlja isto što i NOVA TV u Hrvatskoj.

Direktor OBN-a Gabrijel Vukadin objasnio je kako će OBN širenjem postojeće mreže predajnika do ožujka 2003. godine pokriti 80 psto teritorija BiH a krajnji je cilj osigurati dostupnost signala ove televizije u cijeloj zemlji.

Vukadin je potvrdio i kako postoje planovi da se suradnja između OBN-a i NOVA-e TV proširi i na druge zemlje u regiji. Tako bi se, kazao je on, najprije bi uspostavila suradnja s jednom TV kućom iz Slovenije a zatim i s onima iz Srbije, te Bugarske i Albanije.

Pročitajte više