Nove eksplozije u Afganistanu: Ubijeni na putu za vjenčanje

BOMBA postavljena uz cestu u Afganistanu ubila je jučer najmanje 21 osobu koja su putovale na vjenčanje prema jugu zemlje. Kako prenosi BBC, Assadullah Sherzad, šef policije u provinciji Helmand, rekao je da je među ubijenima u okolici Garmsira i nekoliko žena i djece.

Talibansko djelo

Još uvijek nije utvrđeno je li svadba bila ciljana meta napada, no zanimljivo je da je informacija o napadu objavljena tek danas, a ne jučer, kada se i dogodila. Svatovi su putovali traktorom s prikolicom, a prema sadašnjim informacijama, za napad se sumnjiče talibani.

"To je djelo neprijatelja ovog naroda, neprijatelja mira, odnosno rad talibana", rekao je Shir Mohammad Zazai, afganistanski general. Ministar obrane te zemlje također je potvrdio incident, dok su policijski službenici dodali da je u napadu ranjeno najmanje petero ljudi.

U drugom incidentu, od bombe postavljene uz cestu u okolici Nadalija, život je izgubilo pet afganistanskih policajaca. Bombe postavljene uz cestu često se koriste za napade na strance i lokalne policijske snage. Na teren su poslane vojne snage Afganistana, dok tisuće NATO-vih vojnika u Helmandu brine o ofenzivi.

Pročitajte više