Nove smjene u policiji: "Faberove ljude" će zamijeniti "Grbićeva riječka ekipa"

"METLA" novog ravnatelja policije Olivera Grbića, koji je na toj dužnosti naslijedio "unaprijeđenog" Vladimira Fabera, odlučila je počistiti urede "hrvatskoj FBI-ja", kako je popularno nazvan projekt policijskog Uskoka, i krim policije. Iako su smjene "Faberovih ljudi" već neko vrijeme očekivane, dogodile su se baš u vrijeme godišnjih odmora.

Novi list piše kako je prema neslužbenim, ali pouzdanim izvorima, novi ravnatelj policije Oliver Grbić smijenio šefa policijskog Uskoka Tihomira Kralja te šefa kriminalističke policije Borisa Spudića, a navodno je smijenjen i Kraljev pomoćnik Željko Brinska. Grbić ih je navodno pozvao s godišnjeg odmora da dođu u njegov ured, gdje im je u zasebnim razgovorima, dakle svakom ponaosob, priopćio da ih od ponedjeljka, 10. kolovoza, raspoređuje na novu dužnost. Kralj bi tako trebao postati načelnik Odjela kriminaliteta droga, a Spudić bi trebao otići na Policijsku akademiju.

Na ispražnjena mjesta bi trebala doći "Grbićeva riječka ekipa". Kralja bi tako navodno trebao zamijeniti Božo Barbarić, koji je u Rijeci bio načelnik Odjela kriminaliteta droga, a na Spudićevo bi mjesto trebao doći Vitomir Bijelić, načelnik riječke krim policije.

Pročitajte više