Nove žrtve milijardera s Floride: “Obećao upis na fakultet pa me zlostavljao“

Foto: Facebook/Jeffrey Epstein

SVE više žena izlazi u javnost s navodima da ih je Jeffrey Epstein seksualno zlostavljao dok su bile maloljetne, javlja CNN.

Jedna mlada žena ispričala je kako je, u periodu dok ju je seksualno zlostavljao, proslavila s milijarderom iz Floride svoj 16. rođendan, druga je navela kako je bila srednjoškolka kada je prvi puta došla u njegovu vilu na Palm Beachu, gdje ju je i zlostavljao.

Saznalo se i za ženu koja tvrdi kako ju je Epstein pripremao na zlostavljanje obećavajući joj pomoć pri upisu na željeni fakultet.

Tvrdi da – nije kriv

Epstein se sada nalazi u pritvoru u New Yorku, nakon što se u ponedjeljak izjasnio da nije kriv za optužbe za seksualnu trgovinu i iskorištavanje.

U optužnici se navode tvrdnje o zlostavljanju triju maloljetnih djevojaka, no tužitelji smatraju da je bilo mnogo više žrtava, navodeći kako je Epstein "izgradio cijeli sustav seksualnog iskorištavanja maloljetnica“.

Pomoć oko upisa na fakultet

Žena, čije je identitet tijekom sudskih procesa predstavljen kao Jane Doe 103, rekla je kako ju je Epstein namamio u svoju vilu u Palm Beachu s obećanjima da će joj pomoći oko karijere i upisa na željeni fakultet.

Jane Doe 103 se namjeravala prijaviti za stipendiju za jedan fakultet na Floridi, ali ju je Epstein u tome obeshrabrio i rekao kako će joj on pomoći da se upiše na Sveučilište New York ili Sveučilište Columbia. Tužitelj tvrdi da se na kraju nije prijavila ni na jedan fakultet.

Njena tužba bila je odbačena 2010. godine.

“Silovao me kada sam imala 15 godina“

"Bila sam prestravljena. Molila sam ga iznova i iznova da prestane“, ispričala je Jennifer Araoz, mlada žena koja je optužila Jeffreyja Epsteina da ju je silovao kad je imala 15 godina.

Araoz je u intervjuu za NBC ispričala kako je počela odlaziti u Epsteinov dom na Manhattanu kada je imala 14 godina i da ga je masirala odjevena samo u donje rublje.

Masturbirao je pred njom

Araoz je ispričala kako se nije osjećala ugodno zato što polugola masira starijeg čovjeka, ali da se "bojala da će se naljutiti" ako ne učini to što traži od nje.

Nakon što je završila s masažom, Epstein se okrenuo na leđa i masturbirao.

Nakon otprilike godinu dana takvih posjeta, Epstein je u jednom trenutku zatražio od Araoz da skine donje rublje.

"Rekla sam da ne želim, ali on me je na silu dovukao do stola i ja sam onda učinila ono što je tražio", rekla je Araoz.

"Bila sam prestrašena i govorila sam: 'Prestani. Molim te, prestani', ali on me nije slušao“, ispričala je i dodala kako tada nije ni shvatila da se radi o silovanju i da je mislila kako je to nekako njena krivnja.

Prestala je odlaziti kod njega

Nakon što ju je silovao, Araoz je prestala dolaziti kod njega, mada ju je stalno na to nagovaralo njegovo osoblje. Čak je prestala ići u školu koja se nalazila u blizini njegovog doma, jer se bojala da će je ponovno napasti.

Araoz je sada najavila tužbu protiv Epsteina.

Milijarder pedofil

Podsjetimo se, Jeffrey Epstein ponovno je optužen za seksualno zlostavljanje maloljetnih osoba. 66-godišnji investicijski bankar uhićen je prije pet dana na aerodromu u New Yorku kad se vraćao iz Pariza.

Epsteina se sumnjiči da je maloljetnim osobama u dobi od 14 godina plaćao za masažu, a potom ih seksualno iskorištavao.

Već registriran kao seksualni prijestupnik

Epstein, koji je nekad bio prijatelj s princem Andrewom, bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom i predsjednikom Donaldom Trumpom, već je ranije postigao, kako su američki mediji pisali, za sebe vrlo povoljnu nagodbu o priznanju krivnje kako bi izbjegao federalne optužbe za seksualno zlostavljanje maloljetnica.

Naime, 2008. godine priznao je krivnju za optužbe o seksualnom zlostavljanju maloljetnica te je izbjegao moguću doživotnu kaznu. Dobio je tek 13 mjeseci zatvora i registriran je kao seksualni prijestupnik, premda je istraga utvrdila da je seksualno zlostavljao 36 maloljetnih osoba.

Najnovija optužnica odnosi se na seksualne zločine koji su se dogodili između 2002. i 2005. godine u New Yorku i Palm Beachu na Floridi. Prema njoj, Epstein je vodio tvrtku putem koje je platio stotine dolara u gotovini djevojčicama od 14 godina kako bi s njima imao seksualne odnose u njegovom domu na Upper East Sideu i imanju na Palm Beachu.

Morale su biti potpuno ili djelomično gole

Prema sudskim dokumentima, djevojke su slali u Epsteinov dom u New Yorku kako bi ga masirale. 14-godišnje djevojčice dobile su od njega, ili njegovih suradnika, uputu da obavljaju tu dužnost djelomično ili u potpunosti gole. Epstein bi prilikom takozvanih masaža masturbirao i molio žrtve da ga za to vrijeme dodiruju, dok bi on dodirivao genitalije žrtava. Često bi takvi susreti završili seksualnim odnosom.

Epstein ili njegovi suradnici platili bi svakoj djevojci određeni iznos u gotovini, a ako bi neka od njih namamila druge maloljetne poznanice u Epsteinovu rezidenciju, on bi platio i žrtvi i djevojci koja ju je dovela po nekoliko stotina dolara.

Prijatelji na visokim položajima

Miami Herald je u svojoj reportaži obznanio Epsteinova poznanstva s moćnim političkim figurama. Epstein je tako bio prijatelj s princem Andrewom, bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom i predsjednikom Donaldom Trumpom.

"Znam Jeffa već petnaest godina. Odličan tip", rekao je Trump 2002. godine.

"Nema sumnje, Jeffrey uživa u svom društvenom životu", dodao je tada sadašnji američki predsjednik.

Pročitajte više