NOVI DETALJI Otkriveno kako je ubijen balkanski kralj prostitucije, ali i motiv ubojstva

Foto: Facebook, Shutterstock

ISPRED svojeg kafića u Strugi u Makedoniji u ponedjeljak je ubijen poznati balkanski mafijaš, Dilaver Bojku, poznat i pod nadimkom Leku. Ubijen je metkom u glavu.

>> METAK U GLAVU Ubijen balkanski kralj prostitucije, u bijelo roblje prodao 3000 djevojaka

Makedonski mediji danas donose nove detalje o njegovu ubojstvu, a pišu i da je najvjerojatniji motiv krvna osveta.

Svjedoci su za makedonske medije ispričali da mu je iza leđa prišao maskirani muškarac koji mu je pucao direktno u čelo, nakon čega je sjeo na motor i odjurio u nepoznatom pravcu.

Upućeni u zbivanja u makedonskom podzemlju uvjereni su da je motiv zločina krvna osveta, odnosno da je Dilaveru presudio otac ubijenog 23-godišnjaka Sitema Istrefija. Obitelji Istrefija i Bojku sukobile su se zbog koncesija plaža na obali struškog jezera, a sve je eskaliralo krajem 2015. godine u oružanom obračunu u kojem je ubijen Sitem Istrefi.

Balkanski kralj prostitucije

Podsjetimo, Dilaver Bojku bio je šef mreže kriminalaca koja se bavila trgovinom bijelim robljem. Nekadašnji američki ambasador u Makedoniji Lawrence Butler prozvao ga je "najpoznatijim državljaninom Makedonije", a istraživali su ga i Američki FBI te Interpol, piše Blic.

Posao je vodio iz struškog sela Velešta. U tom su se selu do 2006. godine održavale "aukcije" djevojaka koje su otimane ili na prevaru regrutirane na Balkanu i u državama bivšeg SSSR-a. Bojku je navodno kontrolirao dva glavna ilegalna pravca za transport žena iz Moldavije, Rumunjske i Ukrajine. Jedan je išao iz Bugarske, a drugi iz Albanije. Oba kanala su završavala u njegovom rodnom selu Velešta kod Struge, koje je glasilo kao mjesto s najvećim brojem prostitutki u Makedoniji.

Prema pisanju medija, tamo je tada u svakom trenutku imao od 200 do 250 žena koje su bile spremne za prodaju. Kako se pisalo, Leka je za sebe zadržavao dvadesetak najljepših koje je nudio klijentima u svom baru "Ekspreso".

Makedonska policija svojevremeno je procjenjivala da je Bojku posredovao u prodaji oko 3.000 žena, piše RTS. Protiv njega je policija podnijela čak 17 kaznenih prijava zbog podvođenja, a uhićen je nekoliko puta.

Pročitajte više