Novi detalji ubojstva u tramvaju: Ubijeni muškarac otprije je poznat policiji

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

JUČER ujutro u tramvaju na stajalištu na Mostu mladosti u Zagrebu pronađeno je mrtvo tijelo muškarca. Tijelo je pronađeno u 9:08, a na njemu su bili vidljivi tragovi nasilja.

Kako je Index jučer doznao, na tijelu je uočena ubodna rana. Nakon očevida tijelo je upućeno na obdukciju radi utvrđivanja identiteta. Također, neslužbeno smo doznali da je muškarac ubijen nožem.

 

Otprije poznat policiji zbog sitnih kriminalnih radnji

Dnevnik Nove TV sada neslužbeno doznaje da je ubijeni muškarac otprije poznat policiji zbog sitnih kriminalnih radnji te da se u posljednje vrijeme odavao skitnji. 

''S obzirom na sumnju u kazneno djelo zamjenica županijskog državnog odvjetnika uz stručnu pomoć ekipe za očevid obavila je očevid kojim je utvrđeno da je nepoznati počinitelj oštrim predmetom usmrtio 52-godišnjaka'', izvijestili su iz zagrebačke policije.

Kriminalist Cvrtila: Tragat će se za motivom da se vidi tko bi ga mogao imati

Policija je u obradi terena. Istražit će se posljednji sati kretanja ubijenog muškarca, kaže kriminalist Željko Cvrtila.

''Kakvim životom je živjela osoba, ima li nešto od ranije evidentirano. Tragat će se za motivom da se vidi tko bi mogao imati motiv za ubojstvo te osobe ili se radi o nekakvom slučajnom događaju, razračunu, je li bilo nekakvih tuča, svađa negdje u blizini, koje su zabilježene'', pojasnio je kriminalist Cvrtila za Dnevnik Nove TV.

Iz ZET-a su kazali da videonadzor postoji u 170 tramvaja u Zagrebu, no ne i u ovom u kojem je pronađen muškarac jer je riječ o starijem modelu. To bi moglo otežati istragu. 

Psihijatar: Riječ je o psihičkom poremećaju

Ubojstvo je komentirao i psihijatar Oliver Ojdanić.

''Teško bi bilo procijeniti psihički profil ubojice jer još ne znamo o kome je riječ, ali možemo govoriti da je bila riječ o psihičkom poremećaju. No treba istaknuti da se ne može svako zlodjelo dovoditi u vezu s psihičkim poremećajem, kao i obrnuto - ne dovodi svaki psihički poremećaj do kaznenog djela'', pojasnio je Ojdanić za Dnevnik Nove TV.

Dodao je da je mala vjerojatnost da se nešto takvo ponovi.

''Ljudski je da se bojimo'', kazao je. Podsjetio je na 1954. godinu, kada je nakon prometne nesreće ukinuta linija s Mirogoja jer su se ljudi bojali voziti tom trasom.

''Anksioznost i djelomično agresivno ponašanje je povezano i s potresom i koronavirusom koji se reflektiraju na ponašanje na van'', istaknuo je Ojdanić.

Pročitajte više