NOVI DIREKTOR "GRADSKIH GROBLJA" DO KRAJA OŽUJKA

Novi direktor zagrebačkog trgovačkog društva "Gradska groblja" mora biti izabran do kraja ožujka, rekao je predsjednik Skupštine u trgovačkim društvima Ladislav Prežigalo, a s tim u vezi danas je izabrano i Povjerenstvo za izbor direktora "Gradskih groblja".

Na konferenciji za novinare nakon sjednice Skupštine trgovačkih društava Prežigalo je izvijestio da je u "Gradskim grobljima" u ovoj godini planirano ulaganje od 10 milijuna kuna, najviše za izgradnju i uređenje objekata na Mirogoju i Miroševcu te otkup zemljišta na manjim grobljima i izgradnju komunalne infrastrukture i nabavku transportnih sredstava.

Direktoru "Zagrebačkih cesta" danas je odobreno sklapanje izvansudske nagodbe za podmirivanje naknade od 8,5 milijuna kuna vlasnicima zemljišta na području Granešine koji su 1991. pokrenuli sudski spor jer su "Zagrebačke ceste" tada gradile na njihovom zemljištu.

Tvrtka "Croatiabus" ponudila je gradskom trgovačkom društvu "Autobusni kolodvor" kupnju poslovnog prostora od 374 četvornih metara, a Skupština trgovačkih društava je odlučila da najprije treba vidjeti jesu li riješeni svi imovinsko-pravni odnosi i tu pondu dati na procjenu poreznoj upravi Ministarstva financija.

Od 120 pripravnika koliko će ih biti zaposleno u gradskim trgovačkim društvima trenutno ih radi 31, izvijestio je Prežigalo i dodao da u pojedinim društvima manjka pripravnika inžinjera strojarstva i elektrotehnike.

Trgovačko društvo "Zrinjevac" doniralo je danas stari furgon Udruzi Zagrebački bokci.

(Hina) bdj az

Pročitajte više