Novi gaf policije: Nema dokaza za napadača na Galinca i Miljuša, pušten iz pritvora



POLICIJA je doživjela još jedan fijasko u slučaju napada na novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca. Nakon šest mjeseci, iz pritvora je pušten Darko Dakić, koji je spektakularno uhićen krajem prosinca u akciji "Šok 3", jer je istekao zakonski rok za njegovo zadržavanje. 

Prema izvorima Indexa, protiv njega možda neće ni biti podignuta optužnica, jer dokazni materijal kojega je prikupila policija stoji na vrlo klimavim nogama. Istraga je završena ovog ponedjeljka, nakon čega je DORH zatražio njenu dopunu i novo vještačenje, no istražni sudac Zdenko Posavec i izvanraspravno vijeće Županijskog suda taj su zahtjev odbili.

Kako pouzdano doznajemo, policija u vrijeme uhićenja i u šest mjeseci Dakićevog pritvora nije uspjela doći ni do jednog bitnog novog dokaza u odnosu na one koje su imali neposredno nakon napada u lipnju 2008. Miljuš je brutalno premlaćen bejzbolskim palicama, a tri mjeseca kasnije metalnim šipkama napadnut je i poduzetnik Galinec.

"Nemam nikakvog komentara", jedino je što je Indexu rekao novinar Miljuš, očevidno umoran od jalove policijske istrage koja u tri godine nije dala konkretne rezultate.

Zbog sumnji da je sudjelovao u napadu na Galinca, u akciji "Šok 3" priveden je i bivši policajac Đorđe Vuletić, jedan od optuženih u procesu tzv. knežijskoj skupini prije desetak godina. On je iz pritvora pušten prije nešto više od mjesec dana.

Kako sada stvari stoje, veliki su izgledi da u slučaju Miljuša i Galinca nikad ne bude podignuta optužnica i da napadači i nalogodavci zauvijek ostanu neotkriveni.

Pročitajte više