Novi neuspješan pokušaj SFOR-a da uhiti Ratka Mladića

PRIPADNICI Stabilizacijskih snaga u BiH (SFOR) izveli su u srijedu operaciju čiji je cilj bilo uhititi Ratka Mladića no bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba optužen pred ICTY-em za genocid i ratne zločine i dalje je na slobodi.

U priopćenju objavljenom iz Zapovjedništva SFOR-a navodi se kako su pripadnici SFOR-a tijekom dana pretresli kuću, u kojoj je živjela majka Ratka Mladića preminula prošle noći.

Navodi se kako je operacija izvedena u mjestu Kasindol u blizini Sarajeva te da nije bilo ozlijeđenih, ali nije došlo ni do Mladićeva uhićenja.

Kako su izvijestili lokalni mediji s područja Republike Srpske u akciji je sudjelovao veći broj talijanskih karabinjera iz sastava SFOR-a uz potporu dvadesetak vozila i četiri helikoptera.

Prema istom izvoru talijanski su vojnici pretresli obiteljsku kuću Stane Mladić koja je kasnije tijekom popodneva pokopana na lokalnom groblju.

Sarajevski Dnevni avaz danas je objavio informaciju kako je Mladić navodno stigao u BiH iz Srbije prije šest dana. Pozivajući se na neimenovane izvore taj list je ustvrdio kako je Mladić otišao u pravcu Bilećkog jezera gdje je kanio provesti dio ljeta.

Dnevni avaz također tvrdi kako je bivši vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić trenutačno u Budvi gdje se u pratnji devet tjelohranitelja odmara u vili svog nekadašnjeg šefa policije Tome Kovača.

Pročitajte više