Novi Sad: Radikali preuzimaju vlast u javnim poduzećima

NOVA vlast u Novom Sadu, kojom dominiraju radikali, smijenila je gotovo sve direktore novosadskih javnih poduzeća i na te dužnosti postavila nove, a gradski "Radio 021" izvijestio je u četvrtak da su neki novopostavljeni direktori već prvog radnog dana počeli sa smjenjivanjem starog kadra.

"Osveta starim kadrovima novih direktora je to što ih raspoređuju na manje važne dužnosti u gradskim poduzećima", javio je Radio.

Radio 021 konstatira da je ovo "samo početak smjene kadrova u gradskim poduzećima koja će vjerojatno potrajati i sljedećih tjedana".

Istoga dana kada su radikali, uz pomoć vijećnika iz Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislava Koštunice, formirali gradsku vlast u Novom Sadu, glavni i odgovorni urednik gradske televizije "Apolo" Slaviša Grujić podnio je ostavku, a nešto ranije isto je učinio i direktor te TV postaje.

Grujić je izjavio da je to njegova reakcija na ukupna zbivanja u Novom Sadu.

Srpska radikalna stranka na nedavnim lokalnim izborima u Srbiji osvojila je najviše glasova u glavnom gradu Vojvodine, a za gradonačelnicu je neposrednim izborom građana izabrana visoka dužnosnica Srpske radikalne stranke Maja Gojković.

Pročitajte više