Novi šef splitske policije: Glavaša znam samo s televizije

IVICA TOLUŠIĆ danas je od Josipa Bukvića preuzeo fotelju načelnika splitske Policijske uprave. Bukvić odlazi natrag u Ravnateljstvo policije, na staru funkciju pomoćnika Uprave. Zadovoljan je učinjenim, hvali suradnju s medijima i suradnicima...

"Osobe iz krim miljea sigurno neće moći mirno spavati"

Tolušić, pak, odmah najavljuje beskompromisan rat podzemlju. "Osobe iz krim miljea sigurno neće moći mirno spavati", odlučan je novi šef splitske policije.

Pozabavit će se slučajevima koji ponajviše intrigiraju. Riješit će mučko ubojstvo 22-godišnjeg Ive Stipetića na Klisu, pronaći nestalog 24-godišnjeg Petra Gilića, razriješit će brojne slučajeve podmetnutih paleža, najavljeno čak i otkrivanje atentatora na Lea Paurevića...

Spisak djeluje kao da ga je izradila Jadranka Kosor osobno. Kad je već tu, pitali smo Tolušića što kaže na prozivke da je blizak Glavašu i Rončeviću, bivšim HDZ-ovim uzdanicama, koje su u međuvremenu poosuđivane zbog vrlo respektabilnih kaznenih djela.

Ažurno i profesionalno

"Glavaša znam samo sa televizije. Čovjeka u životu nikad nisam vidio", bio je Tolušić vrlo decidiran za Glavaša, dok o bivšem ministru policije koji ga je postavio za šefa zagrebačke policije, nije imao neki poseban komentar, tek da ga je doveo i odveo.

Tolušića se prozivalo i u izvješćima Amnesty Internationala dok je bio šef sisačke policije. Bio je tamo dvije godine, a nekih 800 leševa još čeka da ih hrvatsko pravosuđe i policija procesuiraju. Navodno je bio i neugodan prema jednom svjedoku ratnog zločina.

"Ne znam za to, prvi put od vas čujem", decidirano se ogradio Tolušić. Kaže da je policija spremno i ažurno, vrlo profesionalno, odrađivala sve zahtjeve Državnog odvjetništva i da nije bilo apsolutno nikakvih propusta u radu. Istim će se načelima rukovoditi i u Splitu.

Policija čuva HDZ-ove prostorije

Hoće li biti kakvih kadrovskih rošada, Tolušić nije htio otkriti. Popodne ga čeka osiguranje Facebook prosvjeda, najavljenog za 18 sati na splitskoj rivi. Policija će, između ostalog, čuvati i prostorije HDZ-a u Sinjskoj ulici.

Pročitajte više