Novi tehnički direktor VIPneta

MLADEN PEJKOVIĆ novi je tehnički direktor VIPneta, a ujedno i prva osoba koja je na to mjesto imenovana iz redova VIPnetovih menadžera. Na tom mjestu Pejković je zamijenio dosadašnjeg tehničkog direktora Kennetha Gregorya.  

Mladen Pejković diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Karijeru je započeo u HT Cronetu, a VIPnetovom se timu pridružio 1999. godine na mjestu voditelja Optimizacije i kvalitete mreže, gdje je bio odgovoran za visoku kvalitetu GSM mreže koja je ubrzo postala VIPnetov zaštitni znak.

Nakon samo godinu dana postaje rukovoditelj odjela Radio-frekvencijskog inženjeringa i novih tehnologija, koji je dizajnirao i optimizirao mrežu visoke kvalitete i ostvario populacijsku pokrivenost od preko 98 posto te osigurao potreban kapacitet za sve domaće i strane (roaming) korisnike.

Kao voditelj UMTS projekta od 2003. godine Mladen Pejković bio je odgovoran za evaluaciju različitih tehnoloških rješenja i potencijalnih usluga baziranih na trećoj generaciji mobilne telefonije te za preliminarni design UMTS mreže. Pod njegovim je vodstvom VIPnet prvi u Hrvatskoj implementirao i 7. svibnja 2003. prezentirao javnosti probnu mrežu treće generacije ostvarivši video pozive s četiri najveća hrvatska grada te prvi međunarodni UMTS poziv. 

Pročitajte više