Novi trag u slučaju nestanka Maddie McCann? Policija traži ženu iz istočne Europe

Foto: Met Police

ISTRAŽITELJIMA koji rade na slučaju nestale Madeleine McCann odobreno je još 154.000 funti (oko milijun kuna) za nastavka istrage koja će se fokusirati na pronalazak "ključnog svjedoka" - žene koja bi mogla imati informacije o nestaloj djevojčici.

Kako javlja Independent, istraga o nestanku je proširena, a nova odobrena sredstva znače da je u 10 godina na ovaj slučaj potrošeno više od 12 milijuna funti. Istraga bi se trebala nastaviti sve do ožujka 2018. godine.

Zbog novih sredstava odobrenih istražiteljima roditelji nestale Maddie našli su se, kako kažu, na udaru žestokih kritika na Facebooku.

Prema pisanju britanskih medija, istraga je sada usmjerena prema pronalasku žene iz Istočne Europe koja je navodno živjela blizu odmarališta iz kojeg je djevojčica nestala prije 10 godina.

Podsjetimo, tada trogodišnja Madeleine McCann nestala je iz apartmana u odmaralištu Praia da Luz u Portugalu 3. svibnja 2007. godine. Istraga o njezinom nestanku jedna je od najopsežnijih i najskupljih u novijoj povijesti. Usprkos ogromnim sredstvima i velikom broju detektiva koji su godinama radili na slučaju, djevojčica još uvijek nije pronađena niti je jasno što se točno tog dana dogodilo u odmaralištu.
 

Pročitajte više