Novi udar na hrvatski turizam: Slovenci ozbiljno razmatraju povećanje cijena vinjeta

PO NAJAVAMA slovenskog ministra financija Francija Križaniča teško se može očekivati da će turisti koji dolaze na more u Hrvatsku imati veće pogodnosti u vezi vinjeta koje moraju kupovati u Sloveniji.

"Vinjete su prejeftine za normalno financiranje gradnje autocesta i ne osiguravaju redovito financiranje planova gradnje", rekao je, a prenose slovenski mediji, Križanič te dodao da se izrađuje više varijanta prijedloga kako riješiti prenisku cijenu vinjeta.

Turisti će i ove godine dvije vožnje kroz Sloveniju plaćati 35 eura, a možda i više

Kada to prevedemo na govor normalnih ljudi, vjerojatno da zbog teške financijske situacije u proračunu naših susjeda neće biti niti snižavanja roka trajanja vinjeta, a niti pada njihove cijene, kao što to od Slovenije traži Europska komisija.

Danas je slovenska vlada predstavila i prijedlog rebalansa proračuna zbog prevelikih troškova i premalih prihoda koje Slovenija ostvaruje ove godine. Izgleda kako će i dalje turisti za dvije vožnje kroz Sloveniju morati izdvojiti 35 eura za šestomjesečnu ili 55 eura za jednogodišnju vinjetu. Taj potez slovenske vlade mogao bi dodatno opteretiti proračun turista koji planiraju ljetovati u Hrvatskoj, a koji će u planiranju ljetovanja, zbog svjetske krize ove godine paziti na svaki euro. 

I.Kri.
Foto: POP TV

Pročitajte više