Novinar Glasa Koncila: I djeci se digne ona stvar

DRŽAVNI tajnik za socijalnu skrb Nino Žganec, na press konferenciji sazvanoj povodom slučaja zlostavljanja štićenika dječjeg doma u Brezovici, ponovno je odbacio optužbe kako je zbog obiteljskih veza zataškavao ovaj slučaj, koji je prvi put otkriven još 2002. godine.

Žganec je oštro napao novinare zbog, kako tvrdi, linča koji se provodi nad njim i štićenicima Brezovice, a posebno se okomio na napise koji su otkrili da je njegova bivša supruga s kojom ima dvoje djece, rođakinja ravnateljice Caritasa Jelene Brajše.

"S gnušanjem odbacujem sve špekulacije da sam zbog svog privatnog života zataškavao stanje u Brezovici, te najavljujem privatne tužbe protiv novinara koji su objavili podatke o mojim obiteljskim vezama. To je duboko povrijedilo mene, moju obitelj i moju djecu." - rekao je Žganec.

Osim Žganeca, za sukob novinara pobrinuo se i novinar Glasa Koncila Tomislav Vuković koji je na početku pressice napao novinara Večernjeg lista Nikolu Severa. Vuković je Severu rekao da će ga prebiti čim prestane biti novinar, a da će to biti vrlo skoro.

Novinar Glasa Koncila branio je ugled ustanove u Brezovici tako što je pojašnjavao da su neke stvari među djecom normalna pojava, što je slikovito prikazao riječima: "I djeci se digne ona stvar!" - prenosi Slobodna Dalmacija.

Pročitajte više