Novinare nisu pustili u vojarnu. Banožić ih je pozvao, Milanović rekao ne

Foto: Robert Anic/PIXSELL

DANAS je u vojarni u Našicama svečani ispraćaj hrvatskih vojnika u NATO operaciju na Kosovu, zbog čega je opet došlo do sukoba između Milanovića i Banožića.

Naime, MORH je pozvao novinare na ispraćaj, dok je Milanović poslao medijima obavijest da sudjelovanje medija nije predviđeno.

Prema informacijama s terena, novinarima nije dopušten ulazak u vojarnu.

Očekuje se Milanovićeva izjava.

Milanovićev ured: Sudjelovanje medija nije predviđeno

"Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske sudjelovat će na svečanom ispraćaju 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo (Vojarna '132. brigade HV')

NAPOMENA: Sudjelovanje medija na svečanom ispraćaju u vojarni „132. brigade HV“ u Našicama nije predviđeno. Javnost ćemo informirati o održanom događanju priopćenjem i fotografijama", stajalo je u jučerašnjem priopćenju iz Milanovićevog ureda.

MORH: Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da se akreditiraju

"U područje operacije upućuje se 130 pripadnika Hrvatske vojske, među kojima se nalazi šest žena

Svečani ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo održat će se u ponedjeljak 22. studenog u vojarni '132. brigade Hrvatske vojske' u Našicama s početkom u 10:30 sati.

U područje operacije upućuje se 130 pripadnika Hrvatske vojske, među kojima se nalazi šest žena.

Svečanosti će nazočiti ministar obrane Mario Banožić.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija za praćenje svečanog ispraćaja da dođu u ponedjeljak 22. studenog u vojarnu '132. brigade Hrvatske vojske', Kralja Tomislava 118 u Našicama, najkasnije do 10:00 sati te da svoj dolazak najave na e-mail: infor@morh.hr.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, fotograf ili snimatelj), broj osobne ili novinarske iskaznice te broj mobitela", stoji u priopćenju MORH-a.

Pročitajte više