Novinari HRT-a tajnim izjašnjavanjem poduprili kandidaturu Rončevića s 91 posto i Kumbrije s 89 posto glasova

Novinari Hrvatske radiotelevizije (HRT) tajnim su izjašnjavanjem poduprili kandidaturu Vladimira Rončevića za glavnoga urednika Informativnoga programa Hrvatske televizije (HTV) s 91 posto i Vladimira Kumbrije za glavnoga urednika Informativnoga programa Hrvatskoga radija (HR) s 89 posto glasova od ukupno 73 posto novinara informativnih programa HTVa i HRa koji su pristupili izjašnjavanju.

Rončevićevu kandidaturu nije poduprlo sedam posto novinara, a nevažećih je bilo dva posto listića, dok je negativno mišljenje o Kumbrijinoj kandidaturi dalo devet posto novinara, a dva posto listića bilo je nevažećih.

U današnjem priopćenju predstavnika HRT-a za odnose s javnošću Janosa Roemera navodi se da su novinari ostalih programa te medijske kuće poduprli i kandidaturu Tatjane Šimić Vlajki za direktora programa HTV-a te Domagoja Veršića za direktora programa HR-a.

Mišljenje o kandidaturi Tatjane Šimić Vlajki dalo je 34 posto novinara ostalih programa HTV-a od kojih je 69 posto izrazilo pozitivno mišljenje, 31 posto negativno, a nevažećih listića nije bilo.

Kandidaturu Domagoja Veršića poduprlo je 89 posto od ukupno 58 posto novinara ostalih programa HR-a koji su glasovali, negativno mišljenje izrazilo je devet posto novinara, a bilo je i dva posto nevažećih listića.

Postupak izjašnjavanja o spomenutim kandidatima proveden je na HRT-u 26. i 27. svibnja.

Kako je najavljeno u priopćenju, 10. sjednica Programskog vijeća HRT-a održat će se 7. lipnja u Domu HRT-a s početkom u 14 sati, na kojoj će ravnatelji HTV-a i HR-a predložiti svoje kandidate za imenovanje.

Programsko vijeće HRT-a otvorilo je 18. svibnja 12 kandidatura pristiglih na natječaj za direktore i glavne urednike Informativnoga program HTV-a i HR-a, od kojih su četiri odbačene zbog nepotpune dokumentacije.

(Hina) xpp/xip yaz

Pročitajte više