Novo raketiranje Haife i dvaju manjih gradova

NOVO, drugo današnje raketiranje Haife, trećeg izraelskog grada po veličini, i još dvaju manjih gradova na sjeveru zemlje uslijedilo je s libanonskog teritorija oko 14 sati po mjesnom vremenu, izvijestila je izraelska vojska.

"Nekoliko je raketa palo na Haifu, Nahariyu i Shavei Zion", rekao je za France presse glasnogovornik izraelske vojske, ne objavivši je li u napadima bilo ozlijeđenih. Nahariya i Shave Zion od libanonske su granice udaljeni samo nekoliko kilometara.

Jutros je u raketiranju Haife poginulo osam osoba, a nekoliko desetaka je ozlijeđeno, od kojih pet teže. Glasnogovornik vojske nije naveo koliko je raketa ispaljeno u drugome današnjem napadu niti je raspolagao podacima o eventualnim žrtvama.

Izraelski ministar obrane Amir Peretz danas je rekao kako izraelska vojska neće oklijevati napasti bilo koju bazu iz koje pripadnici Hezbollaha budu raketirali izraelski teritorij, "bez obzira gdje se nalazila".

"Bez obzira odakle ispaljuju rakete moraju znati da ćemo im uzvratiti. Kad lociramo mjesto s kojega Hezbollah ispaljuje rakete napast ćemo, bez obzira na to gdje se ono nalazi", rekao je Peretz.

Pročitajte više