Uhićen čovjek osumnjičen za distribuciju droge skrivene u podu vrtića u New Yorku

Foto: NYPD

Policija je uhitila muškarca osumnjičenog za pomaganje u distribuciji droge pronađene u vrtiću u New Yorku, gdje je ovog mjeseca umrlo jednogodišnje dijete nakon što je bilo izloženo fentanilu. Još tri bebe su završile u bolnici.

Treća uhićena osoba nakon smrti Nicholasa Dominicija je 38-godišnji Antonio Parra Paredes, javlja BBC. Podsjetimo, policija je u podu privatnog vrtića u Bronxu Divino Nino, gdje je dječak preminuo, pronašla skrovište s drogom.

Uhićeni je imao ključnu ulogu u operaciji trgovine drogom iz vrtića

U pretresu kuće u Bronxu pronađene su velike količine narkotika. Policija je rekla da je u pretresu kuće osumnjičenika pronađen pečat koji je korišten za označavanje paketa droge. Paredes je optužen za distribuciju narkotika koja je rezultirala smrću. Uprava za suzbijanje droga (DEA) kaže da je Paredes odigrao ključnu ulogu u operaciji trgovine drogom koja je vođena iz vrtića Divino Nino.

Policija je pozvana u centar 15. rujna zbog sumnje na predoziranje drogom. Utvrđeno je da je četvero djece bilo u dodiru s drogom koja je bila pohranjena u blizini mjesta gdje su spavali. Jednogodišnji Nicholas Dominici kasnije je umro.

"Krijumčari često skrivaju drogu na neupadljivim mjestima ne obazirući se na sigurnost drugih", rekao je specijalni agent DEA-e Frank Tarentino nakon uhićenja 38-godišnjaka. "U ovom slučaju, podne daske dječjeg vrtića korištene su za skrivanje droge, što je dovelo u opasnost život nedužne djece koja su sjedila na podu i igrala se", kazao je Tarentino.

Policija traga za mužem vlasnice jaslica

Vlasnica jaslica Divino Nino u Bronxu Grei Mendez (36) i njezin stanar Carlisto Acevedo Brito (41) optuženi su za posjedovanje narkotika s namjerom distribucije koja je rezultirala smrću. Vlasti su osumnjičene zadržale bez mogućnosti jamčevine. Ako budu osuđeni, prijeti im i doživotni zatvor.   

Snimke nadzornih kamera i telefonski zapisi pokazuju da je Mendez nazvala svog supruga nakon što je vidjela da djeca nisu dobro, a tek poslije toga kontaktirala je hitnu pomoć.

Njezin suprug je došao u jaslice i iz dječje sobe iznio nekoliko punih vrećica za kupovinu, rekli su dužnosnici. Policija još uvijek traga za suprugom.   

Pročitajte više