Novosti iz HP-a

TVRTKA HP je na tiskovnoj konferenciji održanoj u Hotelu Regent Esplanade predstavila novosti u svojoj ponudi vezane uz ponudu Pocket PC računala, pisača i višenamjenskih uredskih uređaja.

Vrhunska zaštita i optimalne performanse

NOVA serija HP iPAQ hx2000 donosi u svijet Pocket PC računala maksimalnu zaštitu kako uređaja tako i podataka, te nudi optimalnu kombinaciju performansi, mogućnosti povezivanja i proširivosti.

Naglasak je stavljen na zaštitu, koja ovisno o modelu, može biti putem kombinacije PIN-a ili skeniranja otiska prstiju. Također, zahvaljujući alatima HP ProtectTools, koje osigurava tvrtka CREDANT Technologies, mogu se šifrirati podaci i uvoditi automatske sigurnosne mjere za slučaj gubitka ili krađe uređaja. Šifriranjem podataka dodaje se još jedan sloj zaštite koji jamči da osjetljivi podaci poput e-pošte, kalendara i kontakata ostanu povjerljivi.

Korisnici mogu očekivati visoke performanse od cijele serije HP iPAQ hx2000. Niz procesora Intel® PXA270 radnog takta 312 do 624 MHz omogućuje brz pristup podacima i izvođenje programa te posjeduje snagu usporedivu s modelima stolnih računala od prije nekoliko godina. Veliki memorijski kapacitet, do ukupno 256 MB, zadovoljava potrebe širokog raspona programa i datoteka. Integrirane bežične tehnologije Wi-Fi2 i Bluetooth omogućuju jednostavno i praktično povezivanje. Dvostruki utori za proširenja nude najširi izbor kartica i dodataka za proširivanje (Compact Flash Type II i Secure Digital). Uz to, zaštitni plastični poklopac štiti zaslon od prašine, ogrebotina i ostalih oštećenja, a 3.5-inčni transflektivni TFT QVGA 64K zaslon u boji omogućuje prikaz većih slika i višu kvalitetu prikaza nego na zaslonima telefona.

Kupci imaju na raspolaganju tri modela s različitim konfiguracijama sigurnosnih rješenja, procesorima, bežičnim radio prijamnicima, memorijom i veličinom baterije, a cijene se kreće od 2.300 (iPAQ hx2110) do 3.750 kn (iPAQ hx2750).
 
HP Designjet 4000 – i dalje prvi

HP-ova nova linija pisača zahvaljujući implementaciji inovativne tehnologija ispisnog sustava omogućuje udvostručenje brzine pisača kod crno-bijelih i dokumenata u boji u odnosu na postojeće HP-ove pisače velikih formata. U slučaju serije 4000 govorimo o, za konkurenciju nedostižnoj, brzini od 25 sekundi za A1/D format odnosno ispis stotinu A1/D listova za jedan sat.
Ključ uspjeha leži u Double Swath tehnologiji koja udvostručuje broj mlaznica u ispisnim glavama, raspoređujući ih u naizmjeničnu formaciju. Takav raspored omogućuje proširenje putanje ispisa, a time i veću brzinu. I ne samo to, prinova u Designjet obitelji donosi visoku razlučivost (do 2400 tpi) i preciznost crtanja u toleranciji do +/- 0,1%.
Nudeći uz sve navedeno niže operativne troškove i jednostavno daljinsko upravljanje pisačem HP Designjet 4000 se nameće kao optimalan izbor na područjima arhitekture, inženjerstva, graditeljstva, MCAD-a i GIS-a.

HP Designjet 4000 stoji 85.000 kn bez PDV-a, dok je cijena modela 4000PS 105.000 kn.

HP LaserJet 4345mfp – za svaki ured

HP LaserJet 4345mfp povećava uredsku produktivnost i optimizira učinkovitost objedinjavanjem funkcija ispisa, kopiranja, skeniranja za e-mail, mogućnosti povezivanja s analognim telefaksom i završne obrade dokumenta u jednom uređaju.

Od brojnih poboljšanja u odnosu na dosadašnje modele svakako valja spomenuti podatak da je crno-bijeli ispis ubrzan na do 43 stranice u minuti, čekanje na ispis prve stranice skraćeno je na manje od 10 sekundi, a kvaliteta ispisa je 1200 x 1200 tpi. Nadalje, uređaj za automatsko umetanje dokumenata s kapacitetom od 50 stranica omogućuje obostrano kopiranje i skeniranje, čime se znatno štedi vrijeme. Kad smo kod kopiranja, spomenimo da je brzina kao kod ispisa, do 43 kopije u minuti u kvaliteti 600 x 600 tpi. Najnoviji proizvod iz Laserjet serije posjeduje mogućnost skeniranja u crno-bijeloj tehnici i u boji, a kvaliteta skeniranja je 600 x 600 tpi.
Uređaj ima standardno 256 MB DDR RAM-a, (nadogradivo do 512 MB), a  ugrađen je procesor od 533 MHz. Posjeduje brojne dodatke, među kojima je spajalica sa dodatkom za slaganje, koja može spojiti do 30 stranica i naslagati do 500 listova papira. Ulazni kapacitet iznosi 2.100 listova, a uz dodavanje ulagača omotnica, može se ispisati još 75 stranica.

Novitet u ponudi uredske opreme donosi osjetno lakše korištenje zahvaljujući ugradnji intuitivne upravljačke ploče sa zaslonom osjetljivim na dodir i grafičkim sučeljem.

Cijena uređaja, ovisno o modelu se kreće od 18.299 (LaserJet 4345 mfp) do 30.500 kn (LaserJet 4345xs mfp) bez PDV-a.

Pročitajte više