NUDIO MITO Podignuta optužnica protiv saborskog zastupnika HDZ-a

 Foto: FaH

USKOK je podigao optužnicu protiv HDZ-ovog zastupnika Franje Lucića zbog počinjenja kaznenog djela davanja mita. 
 
"Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je, 26. srpnja 2017., u Požegi, novinaru koji je prikupljao informacije o poslovnim i financijskim transakcijama njega kao zastupnika u Hrvatskom saboru i njegovih trgovačkih društava, ponudio novčanu nagradu da ne piše novinarski članak na temelju informacija koje je prikupio, jer bi mu isti štetio kao zastupniku u Hrvatskom saboru i kao poduzetniku", objavio je USKOK dodajući da je Lucić novinaru Dragi Hedlu rekao da će mu za nepisanje teksta platiti tri puta više od naknade koju će dobiti od medijske kuće za koju piše i da novac nije u pitanju, a sve u cilju da prikupljene informacije o njemu i njegovim trgovačkim društvima ne bi bile javno objavljene.
 
Lucić je kao saborski zastupnik HDZ-a podnio ostavku na sve političke dužnosti u HDZ-u, na mjesto predsjednika Županijskoga odbora Požeško-slavonske županije i člana Nacionalnoga vijeća i Središnjeg odbora stranke, a nakon afere s podmićivanjem novinara. Novinar Telegrama Drago Hedl objavio je da mu je saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić nudio mito da ne napiše tekst o poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu. Objavljena je i snimka podmićivanja.
 
Sabor je krajem rujna većinom glasova skinuo imunitet, odnosno dao odobrenje za vođenje kaznenog postupka protiv HDZ-ova zastupnika Franje Lucića osumnjičenog da je počinio kazneno djelo davanja mita.

Pročitajte više