Nuncij Lozano zahvalio kardinalu Bozaniću i hrvatskim vjernicima

APOSTOLSKI nuncij u Hrvatskoj Francisco-Javier Lozano je na završetku mise zadušnice za Svetog Oca u zagrebačkoj katedrali zahvalio zagrebačkom nadbiskupu, kardinalu Josipu Bozaniću, svim vjernicima i predstavnicima vlasti koji su sudjelovali u misi.

Bio sam svjedok s koliko su se ljubavi pratila događanja oko Svetoga Oca i osjetio sam njegovu privrženost hrvatskom narodu, rekao je nuncij.

Apostolski nuncij Francisco- Javier Lozano zahvalio je predvoditelju mise zadušnice kardinalu Josipu Bozaniću, svim vjernicima, predstavnicima hrvatskih vlasti, predsjednicima države, Sabora i Vlade Stjepanu Mesiću, Vladimiru Šeksu i Ivi Sanderu.

Papa Ivan Pavao II. u svom je pontifikatu u cijelom svijetu navještao Isusa Krista, poruku istine i mira. Povijest će pokazati mjesto i ulogu pape Ivana Pavla II., a njegov pontifikat smatram najplodnijim u povijesti Crkve, istaknuo je apostolski nuncij.

Odlazak Svetoga Oca kao i njegov život do posljednjeg dana bili su u službi Crkve i čovjeka. Uvjereni smo da već sada uživa blaženstvo u nebu i možemo računati na njega kao na našeg zagovornika kod Boga Oca, bogatog milosrđem, rekao je nuncij, čiji su govor vjernici popratili pljeskom.

Pomoćni biskup zagrebački Josip Mrzljak je, u ime zagrebačke Nadbiskupije, poželio plodonosan rad kardinalu Bozaniću u Rimu. Izrazivši zadovoljstvo što će kardinali Josip Bozanić i Vinko Puljić sudjelovati u izboru novoga pape, biskup Mrzljak je obećao da će hrvatski narod moliti da kardinali izaberu čovjeka koji će pravom rukom voditi Kristovu Crkvu. I njegovo obraćanje zagrebačkom nadbiskupu vjernici su popratili pljeskom.

U petak, na dan pokopa pape Ivana Pavla II., misu zadušnicu će u 18 sati u zagrebačkoj katedrali služit apostolski nuncij u RH Francisco - Javier Lozano.

Pročitajte više