O čemu se razgovaralo na tajnom sastanku Fabera i Glavaša?

U UTORAK se novopostavljeni načelnik Osječko-baranjske policijske uprave, Vladimir Faber, tajno sastao s saborskim zastupnikom kojeg se sumnjiči za naređivanje ubojstava srpskih civila u Osijeku, Branimirom Glavašem. Tu nam je informaciju potvrdio i glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Prema njegovim riječima, na tom sastanku nije se razgovaralo o zločinima koje je Glavaš navodno počinio u Osijeku 1991. godine, niti je susret klasificiran kao obavještajni razgovor.

"Od tog sastanka ne treba praviti nikakavu medijsku halabuku, jer se radi o čisto normalnom sastanku, na kojem je Faber, kao novopridošli načelnik želio upoznati Glavaša. Istog dana, ili dan kasnije, Faber se sastao s gradonačelnikom Osijeka Antom Đapićem, kao i sa županom Krešimirom Bubalom, što samo potvrđuje činjenicu da se jednostavno želi upoznati s načinom rada i općim uvjetima osječke policije." - kazao je glasnogovornik MUP-a u razgovoru za Index.

"Tako je vrlo vjerojatno da je Faber od Glavaša zatražio pokoji savjet, ili, pak, prezentaciju njegovog sistema rada u policijskoj upravi. U svakom slučaju, Glavaš na razgovor nije pozvan kao nikakav zločinac, već čisto kao savjetnik." - kazao je glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun u razgovoru za Index.

Zapanjujuće je da jedan policijski načelnik može tražiti bilo kakav savjet od osobe koju niz svjedoka tereti za naređivanje brutalnih ubojstava civila.

Ipak, kontradiktornosti oko sastanka Glavaša i Fabera očite su, pogotovo stoga što su svi mediji izvijestili o sastanku Fabera i Đapića, dok se mnogo važniji sastnak držao u tajnosti, unatoč činjenici da je MUP imao saznanja o tom sastanku.

Podsjetimo se, Glavaš je na sastanku izjavio kako mu Faber nije nepoznat.

"Već smo ranije kontaktirali. Neka radi svoj posao. S njim nema nikakvih problema." - izjavio je Glavaš jučer novinaru .

Pročitajte više