O Papinu posjetu Zadru 6. lipnja

SVETI OTAC pohodit će Zadar 6. lipnja ove godine u popodnevnim satima na povratku iz Dubrovnika u Rijeku, istaknuto je danas na sastanku izaslanstva Svete Stolice i zadarskog gradskog vodstva s gradonačelnikom Božidarom Kalmetom na čelu.

Vatikansko izaslanstvo boravilo je danas u Zadru i razgledalo moguća mjesta na kojima će biti organiziran susret Svetoga Oca s vjernicima Zadarske nadbiskupije.

Naizgledniji su prostori vojarne Novog logora i poznatog Foruma pred crkvom sv. Donata u središtu grada. Obje lokacije, kako je rečeno, mogu prihvatiti 150 do 300 tisuća vjernika. Nisu isključeni ni drugi prostori, a konačan odabir ovisit će o raspoloživu vremenu, s obzirom na dob i zdravstveno stanje Svetog Oca, stoji u priopćenju gradonačelnikova Ureda poslanu nakon sastanka zatvorena za javnost.

U izaslanstvu Svete Stolice koje je predvodio predstojnik Protokola vatikanskoga Državnog tajništva msgr. Renato Boccardo bio je i apostolski nuncij u Hrvatskoj Giulio Einaudi.

Sastanku je nazočio zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa, generalni tajnik HBK Vjekoslav Huzjak i tajnik Vladina Odbora za pripremu i praćenje posjeta Svetog Oca Hrvatskoj Tomislav Vidošević, gradonačelnik Kalmeta i dožupan Ivo Grbić.

Gradonačelnik Kalmeta je izjavio da će sve gradske službe biti na usluzi za organizaciju Papina posjeta Zadru. Nadbiskup Ivan Prenđa rekao je da dijeli osobitu radost sa žiteljima Zadarske županije zbog dolaska pape Ivana Pavla II. na isto tlo na koje je 1177. stupio papa Aleksandar III.

Predstojnik vatikanskog Protokola msgr. Renato Boccardo rekao je kako vjeruje da će sve pripreme za doček Svetoga Oca u Zadru biti optimalno provedene. U prvoj varijanti Papina posjeta Zadar nije bio predviđen, no zahvaljujući zauzimanju nadbiskupa Ivana Zadar je uvršten kao jedno od odredišta, rekao je Boccardo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.