O Udruzi dioničara Ericssona Nikole Tesle

S OBZIROM na napise koji su se u hrvatskim medijima pojavili vezano uz aktivnosti Udruge dioničara Ericssona Nikole Tesle, smatramo da naši rezultati najbolje govore sami za sebe te ne želimo ulaziti u medijske polemike s dioničarima.

Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla, sazvana je i održana 8. svibnja 2003. godine u potpunom skladu sa hrvatskim Zakonom o trgovačkim društvima te Statutom kompanije.

Sve odluke koje su tom prigodom donesene također su u skladu sa Zakonom i Statutom Društva. Sukladno Zakonu o trgovačkim društvima, svaki dioničar koji sudjeluje u radu skupštine može iskoristiti svoje zakonsko pravo te izjaviti svoje protivljenje na predložene odluke.

U slučaju Glavne skupštine našeg Društva jedan je dioničar iskoristio tu mogućnost i izjavio protivljenje na tri predložene odluke što je sukladno Zakonu uneseno u Zapisnik Glavne skupštine.

Dakle, ničega spornoga nije bilo u sazivanju i radu ovogodišnje Skupštine dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla. S obzirom da je glavni cilj Udruge dioničara Ericssona Nikole Tesle uvrštenje dionice kompanije na prvu kotaciju jedne od hrvatskih burzi, to je i osnovni razlog njihova nezadovoljstva bila činjenica da se o tome gdje će dionica biti uvrštena nije odlučivalo na ovogodišnjoj Skupštini.

Naime, sukladno novom Zakonu o tržištu vrijednosnih papira, dionice Ericssona Nikole Tesle bit će najkasnije do 25. srpnja uvrštene na jednu od kotacija jedne od burzi.

Zahtjev Udruge dioničara Ericssona Nikole Tesle da se na dnevni red ovogodišnje Glavne skupštine uvrsti i točka o listiranju dionica ETK na 1. kotaciju jedne od hrvatskih burzi stigao je prekasno da bi se mogao ispuniti zakonski preduvjet odnosno objava tog prijedloga u Narodnim novinama u zakonskom roku o čemu je Udruga, odnosno njezin Predsjednik pravodobno informiran.

Usvojeno financijsko izvješće Ericssona Nikole Tesle za 2002. godinu usklađeno je s Međunarodnim standardima financijskog izvješćivanja te sa Zakonom o računovodstvu Republike Hrvatske.

Naše poslovanje u prethodnoj godini po svim segmentima može se smatrati vrlo uspješnim posebno ukoliko se ima na umu kriza u telekom sektoru u cijelom svijetu.

Svi pokazatelji poslovanja navedeni u našem godišnjem financijskom izvješću trebaju se promatrati u kontekstu rasta poslovnih operacija koje su nužno bile praćene i rastom nabavki od Ericssona koji je, uz to što je najveći pojedninačni vlasnik, ujedno i najveći pojedinačni kupac, ali i dobavljač potrebne opreme.

Tehnološka povezanost naše kompanije i Ericssona traje točno pedeset godina i ona je vidljiva u svim segmentima našeg poslovanja. Management kompanije uspješno je realizirao svoju osnovnu zadaću u 2002. - dobro vođenje kompanije prema još jednoj rekordnoj poslovnoj godini.

To je, vjerujemo, od zajedničkog interesa svim dioničarima kao i svim zaposlenicima naše kompanije. Međutim, trebamo svi biti svjesni u kojim su okolnostima globalnog telekom okruženja ti rezultati postignuti.

Pročitajte više