Obilježen dan Virovitičko-podravske županije

SVEČANOM sjednicom Županijske skupštine danas je u Virovitici obilježen Dan Virovitičkopodravske županije i 10. godišnjica postojanja te županije u novom teritorijalnom ustroju RH.

Dan Županije slavi se u spomen na obnoviteljsku skupštinu tadašnje Virovitičke županije, održanu 1848. godine u Virovitici, a kojoj je nazočan bio i ban Josip Jelačić.

Župan Ivan Begović podsjetio je da Virovitičko-podravska županija zauzima pretposljednje mjesto na ljestvici gospodarskog razvoja u RH, te je istaknuo potrebu državne pomoći da bi se pridružila razvijenim županijama.

"S obzirom na svoju dugu i slavnu prošlost, čiji počeci sežu još u 13. stoljeću, Virovitičko-podravska županija to i zaslužuje. Zbog toga se uključuje u brojne programe kojima se financira razvoj gospodarstva, komunalni standard te zdravstvene, školske i kulturne ustanove", rekao je Begović.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su i županijske nagrade. Najveće ovogodišnje priznanje Zlatnu plaketu Virovitičko-podravske županije dobio je ministar obrta, maloga i srednjeg poduzetništva Željko Pecek, a nagradu za životno djelo Zlatni grb Virovitičko-podravske županije umirovljena liječnica iz Virovitice dr. Terezija Salaj Rakić.

(Hina) ggaz dd

Pročitajte više