Objavljen prvi roman Marka-Luke Zubčića "Pučina sna"

MLADI književnik Marko-Luka Zubčić iz Rijeke objavio je roman ´Pučina sna´, što mu je prva službeno objavljena knjiga iako je taj 16-godišnjak dosad već napisao šest romana, dvadesetak novela, dvije drame i brojne pjesme.

Roman ´Pučina sna´ pruža galeriju naoko običnih, ali osobitih likova koji su, okruženi lažnim moralom i psihičkih pritiscima suvremenog svijeta, zbunjeni vlastitim postojanjem, izvijestio je danas ´Celeber´, izdavač knjige.

To ´literarno traganje za smislom´ autora koji je, uz (neo)anđeosko biće Claire i sam jedan od likova, nudi odavno poznat odgovor da je smisao u Ljepoti, no on je ovdje ponuđen u modernom ruhu, zapisala je Vilma Lukanović, Zubčićeva profesorica hrvatskog jezika.

Vodeći čitatelja kroz priču originalnim kompozicijskim pristupom, ´Pučina sna´ uvlači ga u vlastitu potragu i suočava s osobnom katarzom, smatra Lukanović.

Ta knjiga sadrži dva dijela cjeline sačinjene od pet romana kojima se može pristupiti kao samostalnim pričama, a koje povezuje temeljna ideja, izbor likova i ´atmosfera na intrigantnoj granici stvarnosti i sna´.

´Celeber´ je knjigu objavio u biblioteci ´Procvat´.

Pročitajte više