Objavljena izborna lista za izbore u Srbiji

NA IZBORIMA za parlament u Srbiji koji se trebaju održati za deset dana u utrci za 250 mandata natjecat će se 3.799 kandidata iz dvadeset stranaka, koalicija i grupa građana, utvrdila je srpska Republička izborna komisija, prenosi RTS.

Prva na listi je Demokratska stranka - Boris Tadić, a slijede G17 plus-Mlađan Dinkić, koalicija LDP-GSS-SDU-LSV - Čedomir Jovanović i Srpska radikalna stranka - Vojislav Šešelj.

Koalicija Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija-dr. Vojislav Koštunica je pod brojem pet, a slijede Pokret Snaga Srbije-Bogoljub Karić, Srpski pokret obnove-Vuk Drašković, Savez vojvođanskih Mađara-Jožef Kasa i Partija ujedinjenih penzionera Srbije dr Jovan Krkobabić i Socijaldemokratska partija dr Nebojša Cović.

Deseta je Lista za Sandžak- dr Sulejman Ugljanin, na jedanaestom mjestu je Socijalistička partija Srbije, a slijede stranka grupe građana Branko Pavlović "Zato što mora bolje", dok je 13. Koalicija Vojvođanske partije - mr Igor Kurjački.

Na listi dalje slijede Unija Roma Srbije-dr Rajko Đurić, Reformistička stranka-dr Aleksandar Višnjić i Demokratska zajednica Srbije-dr Obren Joksimović.

Na zajedničkoj listi stranaka koje će sudjelovati na izborima su i Koalicija Albanaca Preševske doline, Socijaldemokratija - Nenad Vukasović, Koalicija Mađarska sloga - Andraš Agošton-dr Pal Šandor i Romska partija - Srđan Šajn.

Danas se počinju tiskati i glasački listići, priopćila je Skupština Srbije.

Programski direktor Centra za slobodne izbore i demokraciju (CESID), Marko Blagojević izjavio je da će izbore 21. siječnja nadzirati oko 5.000 kontrolora, te da će biti prisutni u svim općinskim komisijama i nadležnim tijelima. CESID-a već imaju predstavnike i u Republičkoj izbornoj komisiji.

A.B.

Pročitajte više