Oblivena krvlju uletila kod susjeda: Majka želi ubiti mene, sestru i sebe

OBITELJSKA drama potresla je jutros baranjsko mjesto Darda kad je 57-godišnja majka  Marija Abadžija pokušala ubiti svoje dvije kćeri Aleksandru (27) i Jovanu (22), a zatim i sebe, međutim spriječio ju je susjed.

"Djevojka je dotrčala sva u krvi pred našu kuću vičući 'Upomoć', suprug je odmah pozvao policiju, a ja sam pozvala Hitnu pomoć", rekla je Glasu Slavonije susjeda Dragica, čiji je suprug Mihajlo Vinčić odmah otrčao u kuću Marije Abadžije te je spriječio da se ubije. 

Stigao je u trenutku kad se je probadala nožem, oteo joj je nož iz ruke te pozvao Centar 112. Viku je čula i susjeda koja graniči dvorištem s kućom u kojoj je pokušano ubojstvo i samoubojstvo.

"Ušla sam u kuću i vidjela jednu djevojku kako leži kao mrtva, druga plače sva u krvi, a Mariju  kako si nož zabija sve dublje u prsa", rekla je listu šokirana Marija Tomašek koja je ne znajući što se događa u susjednoj kući ušla i sve vidjela. Dodala je da se toliko uplašila da je skoro umrla.

Nakon razgovora s kćerkama znat će se uzrok suludog ponašanja majke

Majka i dvije sestre prevezene su u osječku bolnicu, a policija još ne zna težinu ozljeda. Zbog gubitka krvi bile su kritično po dolasku u bolnicu, a neslužbeno se doznaje da je mlađa kćer prošla s najlakšim ozljedama, dok se majka i starija Aleksandra bore za život.

Prema našim informacijama u njihovoj kući nije bilo obiteljskog nasilja, međutim Mariju je jako pogodila smrt supruga prije otprilike dvije godine, a prije nekoliko mjeseci doživjela je i srčani udar. Isto su nam potvrdili i kolege iz Glasa Slavonije, koji su na mjestu događaja razgovarali sa susjedima, a koji su im rekli kako se radi o mirnoj obitelji.

Susjedi smatraju da ovo mora biti posljedica teške psihičke rastrojenosti Marije Abadžije, a sud o uzrocima nemilog događaja policija će dati tek nakon razgovora sa ozlijeđenim kćerima.

A.H.
Foto: Glas Slavonije / RTL Vijesti

Pročitajte više