Obljetnica odlaska varaždinskih policajaca u Vukovar, u rujnu 1991.

U organizaciji Udruge nestalih i zatočenih branitelja Varaždinske županije, u Varaždinu je danas obilježena 13. obljetnica odlaska posljednje skupine policajaca Policijske uprave varaždinske u obranu Vukovara, u rujnu 1991., od agresije jugosrpskih postrojba na taj grad.

Zamjenik ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, pukovnik Ivan Grujić tom je prigodom podsjetio da je na popisu Ministarstva još 1189 osoba nestalih tijekom Domovinskog rata. Među njima je i pet varaždinskih policajaca. "Potraga i pregovori moraju trajati sve dok ne dobijemo sve informacije od onih koji ih imaju, od predstavnika Srbije i Crne Gore te Bosne i Hercegovine", naglasio je.

Pukovnik Grujić također je ocijenio da pregovori dosta ovise i o unutarnjopolitičkoj situaciji u Srbiji i Crnoj Gori. "S dosadašnjim rezultatima ne mogu biti zadovoljan, niti ću to biti dok ne dobijemo odgovore na sva otvorena pitanja", naglasio je.

U povodu 13. obljetnice odlaska varaždinskih policajaca u Vukovar, u PU varaždinskoj položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a u varaždinskoj katedrali služena je koncelebrirana sveta misa zahvalnica koju je predvodio varaždinski biskup msgr. Marko Culej.

Programu obilježavanja nazočili su, uz ostale, i pomoćnica savjetnika za unutarnju politiku u Uredu predsjednika Republike Sanja Krvavica te zamjenik ministra unutarnjih poslova Zlatko Gledec.

(Hina) xmzag ysp

Pročitajte više