Obožavatelji i policija čekaju početak koncerta Rolling Stonesa u Riju

N a besplatan koncert Rolling Stonesa koji će biti održan u subotu navečer na plaži Copacabana Rio de Janeira slili su se obožavatelji Stonesa iz cijelog svijeta a za koncert, koji će biti jedan od najvećih ikada održanih rock koncerata, posebne mjere poduzima i brojna brazilska policija.

Kako su se obožavatelji počeli okupljati pred pozornicom postavljenom na pijesku Copacabane, plažom je zavladalo karnevalsko ozračje. Na koncertu, koji je dio turneje "Bigger Bang" koja je počela u kolovozu 2005., očekuje se više od milijun posjetitelja.

Po cijelom gradu razmještene su policijske postrojbe kako bi nadzirale mnoštvo i spriječile sukobe i krađe u gradu kojeg muči visoka stopa kriminaliteta.

Na Copacabanu, zatvorenu za promet, upućeno je više od 2000 policajaca, a još 4000 zauzelo je položaje drugdje po gradu, uključujući i u nekoliko "favela", siromašnih četvrti kojima vladaju dobro naoružane bande.

Koncert će iz posebnog zatvorenog dijela oko pozornice pratiti i 4000 posebnih uzvanika, glazbenih promotora i sponzora. Ostali posjetitelji bit će udaljeni 100 metara od pozornice, a do uzvanika će ih razdvajati kordon policije. Zaljevom će patrolirati i dva policijska glisera koji će sprečavati obožavatelje u plovilima da se previše približe pozornici.

Koncert će biti sniman i emitiran u Sjedinjenim Državama kasnije ovog mjeseca te vjerojatno objavljen na DVD-u.

Ovaj je glazbeni događaj najavljen kao najveći rock koncert ikada održan no Guinessova knjiga rekorda tu čast pripisuje koncertu Roda Stewarta na novogodišnju noć 1994., također na Copacabani, na kojem je po izvješćima bilo 3,5 milijuna ljudi.

(Hina) xakoz ymaš

Pročitajte više