"Obrani park, obrani grad": U subotu prosvjed protiv gradnje crkve u parku na Savici

Foto: FaH

UOČI  isteka roka predaje žalbi na odluku zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje o izdavanju lokacijske dozvole za gradnju župnog centra na lokaciji uređenog parka Inicijativa „ČUVAMO NAŠ PARK“ se okupila pred Poglavarstvom podsjetiti da nastavljaju svoju borbu za očuvanje parka.

Naglasili su da je u ovom postupku prekršen niz propisa i zakona. Primjerice, Grad i Crkva mijenjali su zemljište bez procjene vrijednosti. Za izradu idejnog projekta izabran je trećenagrađeni rad iz Natječaja koji predlaže gradnju zdanja većeg od onoga što je propisao Natječaj.

Podsjetili su da se i Društvo arhitekata Zagreb izjasnilo da bi planiranje izgradnje crkve na lokaciji glavnog parka na Savici predstavljalo korak unazad s obzirom na razvoj javnog prostora na Savici.

Iz Inicijative s indignacijom odbijaju optužbe da su protiv crkve na Savici. Ponovili su svoje zahtjeve da su za trajno očuvanje parka i pronalaženje primjerene lokacije za crkvu. Ujedno su najavili veliko prosvjedno okupljanje „Obrani Park, obrani Grad“ koje će se održati u parku na Savici u subotu 10. rujna 2016. s početkom u 12 sati, te na njega pozvali sve koji su u mogućnosti doći riječima „Zagreb se brani na Savici!“.

Pročitajte više