Obuljen Koržinek: Svima će nedostajati Bagin novinarski talent i pronicljivost

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

POVODOM smrti novinara Mislava Bage, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izrazila je sućut obitelji, prijateljima i suradnicima te naglasila da je nenadoknadiv njegov originalni analitički nerv s kojim je pristupao svakoj temi.

"Jutros nas je sve potresla vijest o preranoj smrti jednog od najboljih hrvatskih novinara, komentatora i urednika Mislava Bage. Izražavajući sućut njegovoj obitelji, prijateljima i suradnicima, postajemo svjesni koliko je hrvatska medijska scena izgubila njegovim iznenadnim odlaskom", istaknula je ministrica Obuljen Koržinek.

Istaknula je i da se Bago od prvih novinarskih koraka na Hrvatskoj televiziji nametnuo svojim izrazitim stilom te da je, specijaliziravši se u području unutarnje politike, ubrzo postao jedan od najboljih poznavatelja hrvatske političke scene, a osobito izbornih procesa.

"Doslovno je živio novinarstvo"

Ministrica je dodala kako je postao zaštitnim znakom Nove TV radeći od početka u stvaranju svih najvažnijih projekata Informativnog programa i prateći sve ključne političke događaje.

"Nenadoknadiv je njegov originalni analitički nerv s kojim je pristupao svakoj temi kojom se bavio. Zasluženo višestruko nagrađivan, doslovno je živio novinarstvo, a njegov profesionalizam temeljio se na kontinuiranom praćenju svih aspekata političkog života i na iznimnom senzibilitetu za politiku", naglasila je Obuljen Koržinek.

Dodala je da će svima nedostajati Bagin novinarski talent i pronicljivost.

Pročitajte više