Obzirna premijerka Kosor smanjila obim posla ministrici Bianci Matković

BIANCA MATKOVIĆ, ministrica bez portfelja u Vladi Jadranke Kosor, prije nekoliko dana morala je dugo objašnjavati svoje ovlasti kada ju je u Saboru o tome, na aktualnom satu, upitala saborska zastupnica SDP-a Marija Lugarić. Matković je u dugom nabrajanju svojih zadaća i dužnosti tada prvo spomenula koordinaciju i provedbu programa usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s Europskom unijom što joj je primaran zadatak.

> A čemu Vi služite: Bianca Matković zatečena "bezobraznim" pitanjem u Saboru

No, čini se da je od danas ostala bez tog zaduženja. Da je tome tako potvrđuje i današnji sastanak premijerke Jadranke Kosor s članovima Pregovaračke skupine za EU, a posebice najava šefice Vlade kako će se sada unutar ministarstava kontrolirati svi procesi u integraciji prema EU.

Uz premijerku Kosor bio je glavni pregovarač Vladimir Drobnjak, no na jednom od najbitnijih sastanaka koordinacije nije bila nazočna i ministrica Matković. Iako je Matković to glavni posao, u Vladi danas objašnjavaju kako je bila zauzeta - drugim obavezama. A njih je, to sada već i znamo, tako puno.

"Svi poslovi koje od danas odrađujemo ujedno su europski poslovi, a na Hrvatsku od danas gledamo kao na 28. članicu EU-a" rekla je Kosor nakon dvosatnog sastanka kojeg je uspjela privesti kraju bez ministrice Matković. 

Pročitajte više