Odobreno preuzimanje, Nova TV i N1 Televizija imat će sada istog vlasnika

Foto:Index

"VIJEĆE za elektroničke medije donijelo je jednoglasnu odluku da su sada stečeni zakonski uvjeti za stjecanje sto posto dionica društva Nova TV d.d. od strane Slovenia Broadbanda, odnosno da se koncentracija ne smatra nedopuštenom u smislu Zakona o elektroničkim medijima", stoji u službenom priopćenju Vijeća za elektroničke medije (VEM).

Akvizicija se zaustavljala zbog Totalne televizije

Podsjetimo, United Group, telekomunikacijska i medijska grupa kojoj su vlasnici američke investicijske kompanije KKR i EBRD, najavila je preuzimanje od tvrtke Central European Media Enterprises (CME), slovenskog i hrvatskog medijskog portfelja. Portfelj, između ostalih, uključuje i hrvatsku Novu TV. Inače sama grupa je vlasnik i N1 televizije. Osim Nove, preuzete su i Doma TV, POP TV i Kanal A uz još neke kablovske kanale.

Slovenia Broadband podnijela je prijavu za to međunarodno holding društvo koje upravlja poslovanjem raznih operativnih društava u srednjoj i istočnoj Europi uključivo i na području Republike Hrvatske.

VEM je smatrala kako je to društvo povezano s Totalnom televizijom koja je ujedno i mrežni operator. Sve do sada ta se akvizicija zaustavljala. Trakavica je trajala od srpnja prošle godine.

Total TV ima novog vlasnika

"Podnositelj prijave je u svojoj prijavi naveo da je ponukan odbijajućom odlukom Vijeća i razlozima koje je Vijeće u svojoj odluci od 14. studenog 2017. navelo kao prepreku pozitivnom rješenju svog zahtjeva, društvo United Group B.V. prenijelo sve poslovne udjele u društvu TOTAL TV B.V. sa sjedištem u Amsterdamu, Nizozemska, na treću nepovezanu osobu, trgovačko društvo V-Investement Holdings B.V., također sa sjedištem u Amsterdamu, Nizozemska", stoji u priopćenju VEM-a.

Kako se dodaje s obzirom na to da trgovačko društvo Totalna televizija d.o.o. više nije povezana osoba podnositelja prijave, Vijeće je nakon provedenog postupka i slijedom pravno odlučnih činjenica, donijelo odluku da se predmetna koncentracija ne smatra nedopuštenom u smislu Zakona o elektroničkim medijima.

Pročitajte više