Odbor za referendum o Jakovčićevu rušenju kuće

ČLAN Odbora za referendum Bruno Poropat na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ocijenio kako način na koji je župan Jakovčić srušio svoj bespravno izgrađeni objekt "podsjeća na lopova uhvaćenog u krađi koji se više ne može braniti drukčije nego da sve prizna".

Poropat je podsjetio kako je taj odbor još u svibnju ove godine pozvao istarskog župana Ivana Jakovčića da sam sruši svoje bespravno sagrađene objekte.

On je izrazio nadu da će pravosudna tijela rasvijetliti i županovu ulogu u privatizaciji hotelskog poduzeća "Arenaturist" i zemljišta na području brijunskog priobalja.

Poropat je rekao i kako je prošlo više od godinu dana kako je u saborsku proceduru upućen prijedlog odbora za referendum za osnivanjem istražnog povjerenstva radi utvrđivanja zakonitosti rada državnih tijela te povreda u postupcima naknadne prenamjene zemljišta na području Barbarige i Dragonere kao i osnivanja društva "Brijuni-Rivijera" bez prethodnog mišljenja općinskih i gradskih vijeća.

"Iako je bio najglasniji da se to saborsko istražno povjerenstvo i osnuje, sada se vidi da su izjave zastupnika Damira Kajina bile zapravo predizborno licemjerje", izjavio je Bruno Poropat.

(Hina) xdspo yvkn

Pročitajte više