Odbor za zakonodavstvo podijeljen oko predloženih izmjena ZOR-a

SABORSKI Odbor za zakonodavstvo podijelio se danas oko pitanja treba li vladin prijedlog izmjena Zakona o radu (ZOR) uputiti u saborsku proceduru, odnosno u prvo čitanje, ili samo na prethodnu raspravu.

Od osam nazočnih članova Odbora, četiri zastupnika SDP-a podržala su upućivanje prijedloga u prvo čitanje, troje HDZ-ovaca bilo je protiv, dok je Darko Šantić iz HNS-a ostao suzdržan i tako ostavio Odbor bez odluke.

Vladimir Šeks (HDZ) smatra da uopće ne treba ići u tako predložene izmjene ZOR-a, navevši primjer da je Slovenija pred primanjem u Europsku uniju iako joj je zakonodavstvo naklonjenije prema radnicima nego hrvatsko.

Mato Arlović (SDP) pak drži da će između prvog i drugog saborskog čitanja biti dovoljno vremena i prostora i za javne rasprave izvan Sabora, a kako bi se došlo do prihvatljivijih rješenja.

´Nove otpremnine i novi otkazni rokovi ionako se ne bi počeli primjenjivati ove godine, a u to vrijeme bi svakako trebalo osigurati učinkovitiju zaštitu radnika na sudovima´, rekao je Arlović.

Pročitajte više