Odgođen ovršni postupak u PPK Valpovo

OPĆINSKI sud u Valpovu prihvatio je prijedlog Ive Brzice vlasnika najvećeg broja dionica (42 posto) PPK Valpovo, da se odgodi za danas najavljena sudska ovrha u tome poljoprivrednom kombinatu, izvijestio je jutros sudac Darko Medved koji je donio ovrhno rješenje.

Nakon sinoć provedenog referenduma na skupu radnika PPK Valpova, na kojem su se radnici velikom večinom izjasnili protiv koncepcije i strategije razvoja koju zagovara Ivo Brzica, vlasnik največeg broja dionica Valpova sinoć je najavio da će zatražiti odgodu sudske obrve nad PPK Valpovo od 15 dana.

Referendum je organizirao predsjednik osječko-baranjskoj HDZ-a Branimir Glavaš u sportskoj dvorani u Valpovu, a od ukupno 795 radnika referendumu je pristupilo 620 radnika, od kojih se 583 izjasnilo protiv koncepta Ive Brzice.

Glavaš je u obraćanju radnicima rekao da će na temelju tih rezultata od Ive Brzice zatražiti odustajanje od ovršnog postupka, te njegovo prolongiranje za 15 dana.

Napominjući kako je radnicima PPK Valpova manipulirala i jedna i druga strana (i stara i nova Uprava), Glavaš je rekao da će cijelu problematiku PPK Valpovo u tih 15-tak dana diči na državnu razinu.

Inače, u dvorištu PPK Valpova već od 8 sati okupio se veći broj radnika koji čeka obavijest o tome hoće li ovršni postupak biti odgođen, kako je to sinoć najavljeno.

Pročitajte više