Odlične kritike hrvatskim umjetnicima u ljubljanskoj Traviati

Dvoje je hrvatskih opernih umjetnika dobilo fascinantne ocjene slovenskih glazbenih kritičara za svoje uloge u Traviati Giuseppea Verdija koja je premijerno izvedena na sceni opere i baleta Slovenskog narodnog gledališča.

"Interpretacija hrvatskog baritona Vitomira Marofa u ulozi Alfredova oca bila je izuzetna, a pjevački nastup izuzetno pun, umjetnički jak i uvjerljiv. Čuli smo pravu, gotovo savršenu umjetničku kreaciju", ocjena je kritičara Pavla Miheliča u "Delu".

Kritičar "Dela" je pohvalio i "odličan nastup hrvatske sopranistice Marine Zadro".

"U svakom pogledu izuzetna pjevačka kreacija, čvrst, ujednačen i vrlo lijep glas. Interpretacija prati glazbenu frazu, ponekad je pretekne, učvrsti i dade joj silovit naboj. Marina Zadro je i svojim izgledom prava Violetta: krhka, ali i jaka i lijepa", piše "Delo" u svojoj kritici opere koju je režirao Lutz Hochstraate, a ansamblom dirigirao Loris Voltolini.

Ljubljansko uprizorenje Verdijeve opere s međunarodnom postavom pjevača (koji pjevaju na talijanskom) ima nakon Fausta odlične izglede da postane drugi hit ove sezone u središnjoj slovenskoj opernoj kući, ocjenjuje vodeći slovenski list.

Pročitajte više