Odluke hrvatske Vlade sa zatvorenog dijela sjednice

HRVATSKA vlada ne podržava Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osobnoj iskaznici i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o matičnom broju, koje je podnio Klub zastupnika Hrvatske socijalnoliberalne stranke.

To je mišljenje Vlada poslala Hrvatskom saboru sa zatvorenog dijela današnje sjednice, priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Vlada također ne podržava Prijedlog zakona o zaštiti zaposlenika koji objavljuju informacije od javnog interesa, koji su podnijeli zastupnici HSLS-a Joško Kontić i Mario Kovač. Vlada je predložila Hrvatskom saboru da ne prihvati ni Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi predlagatelja Ante Đapića, Miroslava Rožića, Tončija Tadića i Vlade Jukića, zastupnika HSP-a.

Vlada je dala suglasnost INA - Industriji nafte d.d., Zagreb za izdavanje korporacijskog jamstva vlastitim društvima u inozemstvu INTER INA Ltd, London i INTER INA Ltd, Guernsey, u iznosu od 30 milijuna USD s LIBOR-om ili kamatom ponuđenom od strane Natexis Banques +1,80 posto godišnje za korištenje u gotovini te s LIBOR-om ili kamatom ponuđenom od strane Natexis Banques +1,70 posto godišnje kod refinanciranja obveza po otvorenim akreditivima. Kreditna linija će se koristiti za financiranje uvoza sirove nafte za INA - Industriju nafte d.d., Zagreb.

Vlada je donijela Odluku o preraspodjeli sredstava planiranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske.

Vlada je dala prethodnu suglasnost za upućivanje službenika Ministarstva unutarnjih poslova u Misiju OESS-a u Gruziju.

Vlada je donijela Odluku o raspisivanju izbora za Općinsko vijeće Općine Galovac, koji će se održati 23. ožujka 2003. .

Ustavnom sudu Vlada je uputila očitovanje u vezi nedonošenja odluka propisanih Zakonom o brdsko-planinskim područjima.

Pokrenula je postupke za sklapanje Aneksa Ugovora između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima, o zoni zajedničke lokacije na graničnim prijelazima Metković-Doljani, Klek-Neum I te Zaton Doli-Neum II.

Vlada je prihvatila tekst Protokola uz Pismo suglasnosti o provedbi zakona između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Sjedinjenih Američkih Država. Pismo suglasnosti potpisano je 19. rujna 2001. godine u Zagrebu. Tim međunarodnim ugovorom predviđena je suradnja na području pravosuđa i unutarnjih poslova.

Vlada je prihvatila tekst Memoranduma o suglasnosti između Europske Komisije i Vlade Republike Hrvatske, o utemeljenju središnje jedinice za financiranje i ugovaranje (CFCU).

Vlada je usvojila zaključak u vezi podmirenja međusobnih potraživanja i obveza između Ministarstva za javne radove, obnovu i graditeljstvo i Uprave hotela Babin Kuk d.d., Dubrovnik.

Vlada je prihvatila Sporazum o razumijevanju između Vlade RH i Vlade Savezne Republike Njemačke i Kraljevine Nizozemske o uređenju zapovijedanja i problematici u svezi s međunarodnim snagama sigurnosne potpore (ISAF) Afganistan.

Na današnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlade dužnosti pomoćnika ministra pomorstva, prometa i veza razriješen je dr.sc. Rudolf Sabolović, stoji na kraju priopćenja.

Pročitajte više