Održan 2. sabor HDZ-a za 9. izbornu jedinicu

NA 2. SABORU HDZ-a za devetu izbornu jedinicu, održanom večeras u Šibeniku, naglašeno je kako je Hrvatska demokratska zajednica od pobjede na parlamentarnim izborima u studenome prošle godine ostvarila u svim hrvatskim županijama većinu svojih predizbornih obećanja.

U vezi s predstojećim predsjedničkim izborima, predsjednik stranke i premijer Ivo Sanader je rekao da će ih Vlada raspisati vjerojatno i prije 1. prosinca.

Skupu u sportskoj dvorani Baldekin nazočni su bili i zamjenica predsjednika stranke i potpredsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor, član Predsjedništva stranke i predsjednik hrvatskog Sabora Vladimir Šeks, saborski zastupnici, čelnici županijskih organizacija HDZ-a, te župani i gradonačelnici s područja četiriju županija koje ulaze u 9. izbornu jedinicu .

"Nemamo se čega stidjeti, naprotiv ponosni smo na rezultate ostvarene u protekloj godini. Zaustavili smo rast vanjskog duga, a u rujnu smo ga uspjeli smanjiti za 100 milijuna dolara u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Prvi put u zadnjih nekoliko godina broj nezaposlenih manji je od 300.000, industrijska proizvodnja je u prvih devet mjeseci porasla za 3,7 % , a izvoz za čak 16,5 %. Prvi put od stvaranja samostalne hrvatske države više izvozimo nego što uvozimo. Imali smo i najbolju turističku sezonu dosad. Gdje su to negativni trendovi o kojima govore naši protivnici", rekao je Sanader.

Predsjednik HDZ-a naglasio je i kako se sadašnja hrvatska Vlada zalaže za razvoj poduzetničkih zona i poticanje malog i srednjeg poduzetništva u svim županijama, te kako se valja boriti protiv antipoduzetničke klime koju se stvorila bivša vlada.


Ne može se dopustiti stav da "svatko tko nešto napravi i stekne bude proglašen lopovom", rekao je Sanader i naglasio kako HDZ želi stvoriti društvo u kojem će svaki čovjek imati podjednake šanse.

Govoreći o "slučaju Žužul", ponovio je da HDZ i hrvatska Vlada žele punu istinu u tom, ali i u slučajevima svih onih koji jesu ili su bili u sukobu interesa. HDZ će tražiti da funkcionira pravna država i da se vodi računa o svakom potencijalnom sukobu interesa, rekao je Sanader.
Ustvrdio je da predsjednička kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor, prema provedenim anketama, ima birače ne samo među članovima svoje, nego i u drugim strankama, a posebno među onim biračima koji su stranački neopredijeljeni.

"Mislim da je vrijeme za promjene. Vrijeme je da za predsjednika Hrvatske biramo predsjednicu", kazala je Jadranka Kosor i dodala kako će, ako bude izabrana za hrvatsku predsjednicu uvijek braniti dostojanstvo Domovinskog rata, te kako će "znati tko je bio agresor na Hrvatsku".

Deveta izborna jedinica uz Šibensko - kninsku obuhvaća Zadarsku, Ličko - senjsku i dio Splitsko - dalmatinske županije.

Pročitajte više