Odštetni zahtjev zbog pogrešnog vađenja oka i zagrebačkom KBC-u?

ODVJETNIK Josip Mađarić izjavio je danas da će nakon pregleda medicinske dokumentacije odlučiti hoće li, osim od riječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC), tražiti odštetu i od zagrebačkog KBC-a zbog pogrešne dijagnoze melanoma pacijentici Anđelki Hajdin kojoj je u svibnju 2005. u Rijeci bespotrebno izvađeno oko.

Mađarić je rekao Hini da još nisu dobili nalaze iz zagrebačkog KBC-a koji je potvrdio dijagnozu melanoma iz riječkog KBC-a.

Po dosad dostupnim elementima, vjerojatno će odštetni zahtjev biti upućen na oba KBC-a, a tužba će biti podnijeta za desetak dana, nakon prikupljanja cjelokupne dokumentacije.

Prije toga, naveo je, uputit će se odštetni zahtjev jednom ili objema KBC-ima kako bi se pokušalo spor riješiti u mirnom postupku. Ako to ne bude bilo moguće, tužba će biti podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Mađarić je rekao da su njegovi konzultanti, inače liječnici oftamolozi, utvrdili da je dijagnoza Anđelki Hajdin provedena nepotpuno te da je nedorečena i preuranjena. Istaknuo je i histološki nalaz proveden nakon vađenja oka koji je opovrgnuo dijagnozu melanoma.

Visinu odštetnog zahtjeva nije želio navesti, rekavši da će on biti u skladu s praksom Vrhovnog suda, a obzir će se uzeti i nemogućnost privređivanja oštećene, kao i traženja novog posla.

Foto: Arhiva

Pročitajte više