Odvjetnik Bernarda Grujića: Ne postoji niti jedna kaznena prijava protiv našeg klijenta

BERNARD GRUJIĆ reagirao je putem odvjetnika na komentar objavljen na Indexu, autora Hrvoja Marjanovića. Reagiranje prenosimo u cijelosti.

"Odvjetnicima uvodno naslovljenog odvjetničkog društva za pravnu pomoć se obratio gospodin BERNARD GRUJIĆ iz Rijeke, punomoć se prilaže, te Vam se glasom iskazane nam punomoći, a vezano za uvodno naznačeni predmet, obraćamo na način kako slijedi.

Na web portalu INDEX.HR, kojeg je naslov nakladnikom, dana 13. prosinca 2011.godine objavljen je članak U ČEMU JE POGRIJEŠIO BERNARD GRUJIĆ, "SVETI MAG S IMIDŽEM KVARTOVSKOG ŠTEMERA?" u kojem članku su objavljeni mnogobrojni netočni, neistiniti te uvredljivi navodi kojima su povrijeđena njegova prava i interesi.

Pozivom na čl. 22, 40 i 41 Zakona o medijima, ovim Vas putem pozivamo da objavite ispravak sljedećih netočnih i neistinitih informacija koje su objavljene u istom članku:

"Naime, ovaj vidovnjak, sveti mag, iscjelitelj, psihoterapeut, regresionist, prevarant i generalno gledajući, uspješan hrvatski poduzetnik, svoje je mušterije fino obrlatio koristeći se najefikasnijim alatom svakog pravog "poduzetnika" - neopisivom naivnošću žrtava. U jednu vam je ruku drago što je ovaj muljator završio iza rešetaka jer to po svim mjerilima i zaslužuje, ali ne možete se ne nasmijati kada pročitate kako je do tih 17 tisuća kuna došao. Dakle, sveti mag s imidžem kvartovskog štemera nije koristio prisilu niti je ljudima upadao u kuću bahato im oduzimajući teško stečen novac. Jednostavno ih je "ucijenio urocima".

"Bilo bi grubo govoriti o žrtvama muljaže kao naivčinama jer ipak se radi o ljudima koji su imali ozbiljnih problema, a netko je njihovu nesreću grubo iskoristio.  Očekivali su čudo, a dobili su čudaka kojim im je uzeo novac koristeći se prijevarama."

"Pa neće se Papa natezati sa ćelavim kokošarima koji izvode trikove sa kartama."

"Do trenutka kada je započeo sa ucjenama, bio je na pravom putu da postigne ono što postižu svi oni koji novac zarađuju iskorištavajući tuđu naivnost. Stoga, zaslužuje sve što je dobio pa i više jer je mogao naučiti od najboljih, a bio je preglup i prelijen da to učini."

Kako u odnosu na našeg klijenta ne postoji niti jedna pravomoćna presuda sudova Republike Hrvatske kojima bi isti bio pravomoćno osuđen za kazneno djelo prijevare iz čl. 224 KZ-a, to je očito da se senzacionalističkim sadržajem prethodno citiranih dijelova predmetnog članka neistinito i netočno našeg klijenta označava kao osobu sklonu kriminalnom djelovanju koja je pravomoćnim sudskim odlukama osuđivana za kaznena djela te koja je upućena na izdržavanje zatvorske kazne.

Nadalje, nazivanje našeg klijenta "kvartovskim štemerom", "ćelavim kokošarom" te "preglupom i prelijenom osobom" nesporno predstavlja iznošenje uvredljivih i netočnih tvrdnji o našem klijentu.

Kako objavom gore navedenih neistinitih i netočnih informacija naslov nije poštivao ugled, čast i dostojanstvo gospodina Bernarda Grujića predlažemo da na web portalu INDEX.HR na istoj stranici i istim fontom slova, objavite predmetni zahtjev za ispravkom informacije u odnosu na gospodina Bernarda Grujića.

Bernard Grujić putem punomoćnika

U Rijeci, 02. siječnja 2012. godine;"

Pročitajte više