Odvjetnik Gotovine i Petrača na obavijesnom razgovoru

NAKON što su otkrivene osobe na koje se sumnja da su 2001. krivotvorile putovnicu za bijeg generala Ante Gotovine iz Hrvatske, policija je obavila obavijesni razgovor s Marijanom Pedišićem, odvjetnikom Hrvoja Petrača i jednog od odvjetnika odbjeglog generala, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Pedišić je odmah po uhićenju dvojice krivotvoritelja neslužbeno spomenut kao naručitelj krivotvorene putovnice, ali takve je optužbe u više navrata glasno opovrgnuo.

"Zasad nisam dobio nikakvu službenu obavijest koja bi me dovodila u vezu s cijelom pričom. No, ako i jesam osumnjičen, kategorički poričem da s cijelim slučajem imam ikakve veze. Dok novine nisu nedavno objavile priču o navodnoj lažnoj putovnici Ante Gotovine, ja ni za kakvu lažnu putovnicu nisam uopće čuo." - ustvrdio je Perišić, ali je ipak na upit je li pozvan na obavijesni razgovor u policiju, samo kratko kazao: "Ne bih to komentirao."

U slučaju pribavljanja lažne putovnice za Antu Gotovinu sumnja se na četiri osobe, pri čemu su braća Franjo i Miroslav Katavić, koji su od ranije poznati policiji, osumnjičeni da su sami izradili lažnu putovnicu, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Treći sumnjivac je Gotovinin i Petračev odvjetnik Marijan Pedišić, a četvrti je navodno bivši nižerangirani zagrebački policajac, koji je prema izvorima "Jutarnjeg" bio posrednik između naručitelja Pedišića i krivotvoritelja, braće Katavić.

Pročitajte više