Uz Mlinarića, Sanader se rješava i ministrice pravosuđa?

Uz Mlinarića, Sanader se rješava i ministrice pravosuđa?

IAKO iz Vlade poručuju da još uvijek aktualni ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić odlazi zbog lošeg zdravstvenog stanja, a ne pritiska EU na Hrvatsku uoči sastanka radne skupine EU s premijerom Sanaderom i Carlom del Ponte, čini se da bi zbog velikih propusta u baratanju tajnim informacijama još jedno ministarstvo moglo dobiti novog šefa.

Kako doznaje Večernji list, premijer Sanader je i prije afere s curenjem informacije o lokaciji Hrvoja Petrača u javnost razmišljao o smjeni Marijana Mlinarića, ali i ministrice pravosuđa Vesne Škare-Ožbolt.

Uz smjenu ministra MUP-a povezuje se objava dokumenta u kojem britanske tajne službe predlažu hrvatskoj policiji niz konkretnih mjera za hvatanje odbjeglog generala Gotovine. Mlinarić je, piše "Večernji", navodno kopirao tajni dokument i podijelio ga 20-orici niže rangiranih djelatnika MUP-a, pa je isti vrlo brzo završio u rukama novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je napomenuti da je Mlinarić otišao na bolovanje samo dva dana prije nego što je POA počela istraživati kako je tajni dokument dospio u javnost iz Mlinarićevog ministarstva.

Što se tiče ministrice pravosuđa Vesne Škare-Ožbolt, prema saznanjima Večernjeg lista upravo nju tajne službe sumnjiče da često dojavljuje tajne informacije medijima, ali bi ona kao jedini predstavnik koalicijskog partnera DC-a u Vladi ipak mogla ostati dok ne završe lokalni izbori.

Tajne službe smatraju da je upravo Škare-Ožbolt članica Vijeća za nacionalnu sigurnost koja je novinarima dojavila da se navodni Gotovinin pomagač Hrvoje Petrač nalazi u Izraelu, ali i priču o Juri Kapetanoviću koji je po nalogu Vlade kontaktirao s odbjeglim generalom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara