Odvjetnik: Novi pritvor za Rožića neosnovan

ODVJETNIK Mirko Ružić, branitelj Ivice Rožića u postupku protiv tzv. gospićke skupine te postupka u podmetanju eksplozivnih naprava pod kuće srpskih povratnika koji se vodi na Županijskom sudu u Gospiću, kazao je danas za Hinu da je zahtjev županijskog državnog odvjetnika da Rožić bude ponovno pritvoren neosnovan.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić potvrdio je danas, da je u okviru istrage o podmetanju eksplozivnih naprava na gospićkom području, pokrenut zahtjev za pritvaranjem Rožića, koji je danas izišao iz pritvora u Rijeci nakon oslobađajuće presude u suđenju tzv. gospićkoj skupini.

Istraga protiv Rožića, osumnjičena za podmetanje 13 eksplozivnih naprava pod kuće povratnika od kojih je poginulo šest osoba te za ubojstvo jedne žene iz Ostrovice pokraj Gospića od 1996. do 1998., pokrenuta je u rujnu prošle godine na Županijskom sudu u Gospiću.

Odvjetnik Ružić kazao je da je zahtjev za "pritvorom neosnovan, jer je istraga u tom postupku dovršena nakon dvije godine, da je istražni sudac Županijskog suda u Gospiću već odustao od pritvora za Rožića te da se ne može donositi nova odluka o pritvoru".

Kazao je da se očekuje početak suđenja u tom postupku, o čemu će odlučiti gospićki Županijski sud.

Pročitajte više