Odzvonilo sintetičkoj marihuani: Spice na popisu zabranjenih tvari!

SPICE, sintetička marihuana, od sredine veljače nalazi se na popisu zabranjenih tvari. Nema više legalne prodaje, kupovine i konzumiranja. Od sada i Spice potpada pod sve zakonske regulative koje su na snazi i protiv prirodnog kanabisa. Znači, koga uhvate, ne piše mu se dobro.

Veliki hit u Dalmaciji i Slavoniji

Sintetička marihuana u Hrvatsku je stigla lani i odmah postala veliki hit! Spice se tako bez problema prodavao u Splitu u jednoj trgovini. Tamo su zaplijenili 21 paketić, koji će sada morati uništiti.

Mediji su koncem prošle godine izvijestili da je Spice u Zadru naprosto razgrabljen, a slična pomama za legalnom marihuanom zabilježena je i u Osijeku. Slavonci su se dosjetili marketinškom triku pa su Spice prodavali kao osvježivač prostora. Mogao se čak naručiti telefonski ili preko Facebooka za nekih 25 eura, i to uz podrobno pojašnjenje prodavača o načinu konzumacije.

Cijena i nije baš bila bagatelna, jer se od paketića moglo napraviti svega pet do šest jointa. Policija je dosad bila nemoćna protiv Spicea. Nije ga bilo na popisu zabranjenih tvari pa su se konzumenti mogli nasmijati momcima u plavom i bez sankcije otpuhnuti im dim u lice. Sada je tome došao kraj. 

Pročitajte više