OESS o povratu imovine na području Sisačko-moslavačke županije

VLADIN Ured za izbjeglice i povratnike od veljače do kraja lipnja ove godine na području na kojem djeluje Područni ured OESS-a u Petrinji vratio je vlasnicima 101 od 195 zauzetih objekata, te je na tom području ostvaren značajan napredak u povratu imovine, jer je samo prije godinu dana vlasnicima trebalo vratiti 553 objekta, priopćio je Područni centar OESS-a u Sisku.

Na tom području još uvijek je zauzeto 59 objekata u Gvozdu, 15 u Petrinji, 12 u Sisku i dva u Topuskom, što čini četiri posto ukupno 2335 zauzetih objekata u Hrvatskoj.

Napredak u povratu imovine zabilježen je i na području Gvozda, gdje je broj zauzetih objekata za godinu dana smanjen sa 100 na 59.

Na području Sisačko-Moslavačke županije još uvijek je 405 zauzetih objekata, dok je prije dvije godine bilo zauzeto 2. 807 objekata, izjavio je glasnogovornik Područnog centra OESS-a u Sisku Julije Katančević.

Po podacima tog centra, povrat imovine najsporije ide na području Sunje gdje ih treba vratiti još 122, ali taj proces, prema navodima Katančevića, zavisi o kupnji kuća preko APN-a.

Najveći napredak u povratu imovine, kako se ocjenjuje, ostvaren je na području Petrinje, s obzirom da je to nekada bilo područje s najvećim brojem zauzetih kuća u Hrvatskoj.

Pročitajte više