Oglasila se organizatorica skupa poduzetnica čijeg sponzora istražuje policija

Na slici: Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog poduzetničkog centra

NAKON što je Index jučer objavio vijest da Hrvatska narodna banka upozorava na sumnjive aktivnosti glavnog sponzora Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe, čiji pokrovitelj je bila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, oglasila se i organizacija tog kongresa.

U svom priopćenju pojašnjavaju kako su započeli suradnju s bugarskom tvrtkom OneCoin, za koju tvrde da je potpuno transparentna i sukladna zakonima.

NOVA BLAMAŽA Kolinda pokrovitelj konferencije čijeg glavnog sponzora istražuje policija


Ministrica Dalić nakon Indexova otkrića naprasno otkazala dolazak na skup poduzetnica

"OneCoin kompanija sa sjedištem u Bugarskoj, u rujnu 2016. godine sklopila je s nama ugovor za generalno sponzorstvo i u cijelosti već tada podmirila sve svoje obaveze.

Oni su sami kontaktirali Organizacijski tim Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe s ciljem da poduzetnicama pobliže objasne kriptovalute i njihovo poslovanje, što smo i jedino kao takvo komunicirali na našim platformama. U suradnju s njima ušli smo nakon kontakata s Veleposlanstvom Bugarske u Zagrebu, te Asocijacije poslovnih žena Bugarske iz Sofije.

Naš odvjetnički tim u cijelosti je pregledao ugovore o suradnji prije bilo kakvog potpisivanja, također i navode da je riječ o tvrtki čija kriptovaluta nema pokrića koji su se pojavljivali u medijma.

OneCoin nije imao niti jednu pravomoćnu presudu

OneCoin u to vrijeme nije imao niti jednu pravomoću presudu za sve medijske natpise, kao niti sada, a niti većinu procesa koji mu se stavljaju na teret. S pravom su nas pitali zašto vjerujemo navodima koji nisu niti bili pred sudom niti su oni koje medij razapinju za krivnju ikada pravomoćno proglašeni krivima. Za one koji se žele držati prava i pravnih postulata, dovoljno.

Odmah nakon toga i s Gradom Zagrebom smo krenuli u zajedničke aktivnosti pripreme Kogresa poduzetnica jugoistočne Europe. I to u vrijeme dok je gradonačelnik Milan Bandić bio i još uvijek jeste u nekoliko sudskih parnica. Znači li to da nismo smjeli niti s Gradom Zagrebom surađivati?

Ovim ne namjeravam niti više objašnjavati ulogu OneCoina u sponzorstvu koje je u cijelosti transparentno, s obje strane pregledano od strane odvjetnika te kao takvo u cijelosti odrađeno prema svim odredbama zakona i međusobno dogovorene suradnje.

Medijske spekulacije i neopravdano i nepotrebno povezivanje naših pokrovitelja Kongresa posebice predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te potpredsjednice Vlade Martine Dalić krajnje je nepotrebno, neumjesno i s ciljem stvaranja afera, tamo gdje ih uopće nema", stoji u priopćenju kojeg potpisuje Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog poduzetničkog centra.

Pročitajte više